Συνάντηση Προέδρου των Σκοπίων με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Του Αιμίλιο Πολυγένη

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο είχε ο Πρόεδρος των Σκοπίων κ. Γκιόργκε Ιβανόφ, στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Τουρκία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Επίσης κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Σκοπιανός Πρόεδρος ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την σχισματική λεγόμενη «Μακεδονική Εκκλησία», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως οι όποιες διαφορές θα πρέπει να ξεπεραστούν μέσω διαλόγου στα πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης, όπως επιβάλλει το χριστιανικό πνεύμα.
Ο κ. Ιβανόφ σημείωσε ότι ενθαρρύνει τον διάλογο μεταξύ της σχισματικής λεγομένης «Μακεδονικής Εκκλησίας» και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας, ώστε να ληφθούν υπόψη οι προσοκίες των πιστών των δύο Εκκλησιών.
Επίσης ο Πρόεδρος των Σκοπίων συνεχάρη τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις προσπάθειές του στην εξασφάλιση ευρύτερης ενότητας στην Ορθοδοξία, και της συμφιλίωσης του χριστιανισμού με άλλες θρησκείες, ενθαρρύνοντας τις συναντήσεις του με τον Πάπα Φραγκίσκο και άλλους θρησκευτικούς ηγέτες.
”Σε στιγμές όπου ολόκληρος ο κόσμος αντιμετωπίζει δύσκολες προκλήσεις, η κοινή δέσμευση και οι προσπάθειες για την υπεράσπιση των χριστιανικών αξιών είναι απαραίτητη. Τις Χριστιανικές αξίες φιλοδοξούμε να τις μοιραζόμαστε σε ένα πλαίσιο διαλόγου και αμοιβαίου σεβασμού” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ιβανόφ.
Τέλος ο Σκοπιανός Πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, σημειώνοντας ότι”Οι συναντήσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη χαρακτηρίζονται πάντα από ανοιχτό διάλογο και αμοιβαίο σεβασμό”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Γέροντας φλεγόταν όλος!

Ο π. Αδριανός Ριμαρένκο, όταν του ζητήθηκε να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του μεγάλου Γέροντος Νεκταρίου [Ρώσος όσιος Νεκτάριος (1853-1928)], αρνήθηκε … [...]

Ένα ταξίδι με την «Αργώ» στο παρελθόν

Ελάτε να ταξιδέψουμε με την ΑΡΓΩ της φαντασίας μας και της καρδιάς μας, στα νάματα του πλεύσιμου ποταμού της γλώσσας μας, με αντίστροφη αυτή τη φορά κατεύθυνση. Το λιμάνι … [...]