Συνάντηση του νέου Βρετανού πρέσβη στη Ρουμανία με τον Πατριάρχη Δανιήλ (ΦΩΤΟ)

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Ο Πατριάρχης Δανιήλ καλωσόρισε τον νέο Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Ιρλανδίας στη Ρουμανία, Andrew James Noble, στην πατριαρχική κατοικία του στο Βουκουρέστι την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019.
Ο Βρετανός πρέσβης τον ευχαρίστησε για το θερμό καλωσόρισμα, εκφράζοντας τη χαρά του που επέστρεψε στη Ρουμανία και θα γνωρίσει την πραγματικότητα της ρουμανικής κοινωνίας και μιας Εκκλησίας απελευθερωμένης από τους περιορισμούς που είχε συναντήσει πριν από την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος.
Ο Πρέσβης τόνισε επίσης τη σημασία των καλών σχέσεων μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας και της Αγγλικανικής Εκκλησίας.
Ο Πατριάρχης Δανιήλ εκτίμησε την πλούσια διπλωματική εμπειρία του πρέσβη κ. Noble και τη σημαντική συμβολή του στην ενίσχυση των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Στις συζητήσεις τους περιέλαβαν τις πολύπλοκες πτυχές της πραγματικότητας των χωριών της Ρουμανίας, οι οποίες επηρεάστηκαν από τη μαζική μετανάστευση εργατικού δυναμικού και τις επιπτώσεις της εγκατάλειψης της υπαίθρου.
Ο Πατριάρχης της Ρουμανίας παρουσίασε τα μακροπρόθεσμα κοινωνικά και φιλανθρωπικά προγράμματα της Εκκλησίας, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες των κοινοτήτων των χωριών, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους και τους νέους που βρίσκονται υπό τη φροντίδα των συγγενών τους.
Ο πρέσβης κ. Andrew Noble, υπενθύμισε ότι ένας από τους μεγάλους πρεσβευτές των αξιών των χωριών της Ρουμανίας είναι ο Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας. Ο βρετανός πρέσβης τόνισε ότι η ποικιλομορφία και ο πλούτος των χωριών της Ρουμανίας έχουν επιβιώσει και μετά το κομμουνιστικό καθεστώς.
Ταυτόχρονα, συζητήθηκε επίσης το εμπόριο λευκής σαρκός (trafficking) και η μειωμένη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης στις αγροτικές περιοχές, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας στη μείωση αυτών των προβλημάτων.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πατριάρχης της Ρουμανίας ευχήθηκε στον Πρέσβη μια επιτυχημένη διπλωματική αποστολή στο Βουκουρέστι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΡΩΜΗΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 18 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Λέοντος του Πάπα Ρώμης. O Άγιος Λέων υπήρξε από τούς μεγαλύτερους υπερασπιστές και προμάχους της ορθόδοξης … [...]

Ποιός είναι χριστιανός;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι χριστιανοί είναι χριστιανοί, όταν σκέπτονται, καθένας μόνος του αλλά και μεταξύ τους, ως σύνολο, ό,τι είναι «εν Χριστώ Ιησού», διότι αυτό … [...]

Ιερεεας στην Φλωρινα ελεγχει δημοσιως βουλευτη του Συριζα, ζητωντας του να μετανοησει για την προδοσια της Μακεδονιας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχαρητήρια στον Ιερέα της Φλώρινας που ευγενικά και τεκμηριωμένα έβαλε στη θέση του τον θρασύτατο προδότη της Μακεδονίας! Ο τραμπούκος είναι εκείνος, αφού αγενώς … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΗ΄ (18η) Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΛΕΟΝΤΟΣ Πάπα Ρώμης.

Λέων ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού και των διαδόχων αυτού Μαρκιανού και Λέοντος, δια δε την υπερβολικήν αυτού … [...]