Συνάντηση των Επιταφίων στην παραλία του Βόλου (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης και ευλάβειας, τελέστηκε απόψε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Παρέστησαν η Υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Δ/σης & Αποκέντρωσης Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, οι επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών και πλήθος λαού.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε η έξοδος του επιταφίου και η λιτάνευσή του στους δρόμους της πόλης, υπό τους πένθιμους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, με κατεύθυνση την παραλία, όπου συναντήθηκαν, κατά την παράδοση, οι Επιτάφιοι των ενοριών Αγίου Νικολάου, Αναλήψεως, Μεταμορφώσεως και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, παρουσία λαοθάλασσας πιστών.
Στον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «ο Κύριος στον Σταυρό έφερε πάνω Του τις αμαρτίες όλης της ανθρωπότητος και έφθασε στο έσχατο σημείο της ανθρώπινης ταπείνωσης, τον φυσικό θάνατο. Παρά ταύτα, σήμερα λαμπροφορούμε, γιατί γνωρίζουμε τί θα επακολουθήσει. Ξέρουμε ότι δεν είναι ο τάφος το τέλος, όπως πίστεψαν τότε οι σταυρωτές και οι σύγχρονοι μιμητές τους, αλλά είναι η αρχή για μια καινούργια ζωή…».
Ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την χαρά του για την ενότητα του λαού μας, γύρω από την Εκκλησία, τούτες τις μέρες, «που είναι το αντίδοτο στην απελπισία της εποχής μας. Όμως, ζει Κύριος ο Θεός και μας δίνει την δική Του ειρήνη, ιδιαίτερα στις μέρες μας που αυτή διακυβεύεται. Κρατήστε την ενότητα και την αγάπη, που δεν έχει τέλος και οδηγεί στην αιωνιότητα. Φέρτε την σ’ όλο τον κόσμο και κυρίως στην κοινωνία μας, που την έχουμε τόση ανάγκη».
Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τους φιλοξενουμένους στον τόπο μας και ευχήθηκε στους άρχοντές μας να έχουν σύνεση και δύναμη, για να επιτελούν τα έργα τους και σε όλους καλή Ανάσταση!
Η Αποκαθήλωση στον λόφο της Παναγίας Ξενιάς
Νωρίτερα, το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του Επιταφίου στο νέο Διαδημοτικό Κοιμητήριο Βόλου και, στην συνέχεια, μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς, όπου τέλεσε την ακολουθία της Αποκαθηλώσεως στον παρακείμενο «λόφο του Γολγοθά». Στην τελετή, που συνιστά παράδοση πολλών δεκαετιών, παρέστη ο ιερός Κλήρος της επαρχίας Αλμυρού και χιλιάδες λαού από την γύρω περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]

Ο Μέγας και Άγιος Κωνσταντίνος

Και μόνο το όνομα Κωνσταντίνος ν’ ακουσθεί, συγκινεί κάθε χριστιανική καρδιά, όχι μόνο σήμερα αλλά από πολλά χρόνια πριν, διότι συνδέεται με τους θρύλους της φυλής, … [...]