Συνέχεια στην «ιερή» διαμάχη για το Κληροδότημα Προμπονά

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Το είχαμε γράψει πρώτοι ότι η υπόθεση της ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου εντός του κτήματος του Εθνικού κληροδοτήματος Προμπονά, αποτελεί γεγονός το οποίο έχει δημιουργήσει ρίξη στις σχέσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου και Εκκλησίας της Ελλάδος.
Για την ιστορία να αναφερθεί ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο με συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς, πήρε στην ιδιοκτησία του, τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου εντός του Κτήματος που βρίσκεται εντός των ορίων Δήμου Αθηναίων και Ν. Φιλαδέλφειας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr χθες, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή κατά της επιτροπής του κληροδοτήματος Προμπονά.
Όπως φαίνεται ξεκίνησε η επιθετική ή για άλλους η αμυντική τακτική της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και του Αρχιεπισκόπου, απέναντι στους εκτελεστές της διαθήκης του κληροδοτήματος Δημητρίου Προμπονά.
Πάντως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη την άλλη εβδομάδα στην Αθήνα, για την 2η Διεθνή Διάσκεψη με θέμα τον Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή.
Εκεί θέλοντας και μη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει την υπόθεση να περάσει στα ψιλά.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δύο πλευρές ετοιμάζονται για Προμπονικές μάχες…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μωυσέως Ωδή

Ανάμεσα στις πιο αγαπητές μορφές των προσφάτως κοιμηθέντων αγιορειτών Πατέρων συγκαταλέγεται ο Γέρων Μωυσής Αγιορείτης. Η ακτινοβολία τόσο της προσωπικότητάς του όσο και … [...]

Διορθόδοξο Συνέδριο στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Μὲ ἐπιτυχία ξεκίνησαν τήν Παρασκευή 17.11.2017, οἱ ἐργασίες τοῦ Διορθόδοξου Συνεδρίου μὲ θέμα: «Εὑρήκαμε τὸν Μεσσίαν: Τὸ μήνυμα τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στὸν σύγχρονο … [...]