Συνεδρίαση Συμπροέδρων του Διαλόγου Ορθόδοξης Εκκλησίας και Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών

Μετά από πρόσκληση των Συμπροέδρων του Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών, Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Σεβ. Μητροπολίτου Δαμιέτης κ. Bishoy, και με την παρουσία, ευλογίες και ευγενική φιλοξενία του Μακαριωτάτου Καθολικού Πατριάρχου του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας κ.κ. Αράμ, μια ομάδα εργασίας συναντήθηκε στην Αντέλια του Λιβάνου στις 12 Απριλίου, προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις του Διμερούς Θεολογικού Διαλόγου και να προετοιμάσει την επικείμενη συνάντηση της Κοινής Επιτροπής. Η ομάδα εργασίας απαρτιζόταν από επισκόπους των δύο Εκκλησιών.
Ο Διμερής Θεολογικός Διάλογος των δύο Εκκλησιών ξεκίνησε το 1985 και έδωσε, με βάση την κοινή κατανόηση της αποστολικής πίστης, μια σειρά από συγκλίνοντα κείμενα περί Χριστολογίας.
Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν να διερευνηθεί από κοινού ο τρόπος συνέχισης αυτού του πολύ σημαντικού διαλόγου για τις δύο Εκκλησίες.
Η επόμενη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου του 2018.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Γέροντας φλεγόταν όλος!

Ο π. Αδριανός Ριμαρένκο, όταν του ζητήθηκε να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του μεγάλου Γέροντος Νεκταρίου [Ρώσος όσιος Νεκτάριος (1853-1928)], αρνήθηκε … [...]

Ένα ταξίδι με την «Αργώ» στο παρελθόν

Ελάτε να ταξιδέψουμε με την ΑΡΓΩ της φαντασίας μας και της καρδιάς μας, στα νάματα του πλεύσιμου ποταμού της γλώσσας μας, με αντίστροφη αυτή τη φορά κατεύθυνση. Το λιμάνι … [...]