Συνεργασία Ορθόδοξης Εκκλησίας Καναδά – Κορέας

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σωτηρίου, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Τορόντο πραγματοποίησε ζωντανή τηλεδιάσκεψη με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ.
Την Παρασκευή 17 Μάρτη 2017, μετά την Ακολουθία της Τρίτης Στάσης των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο, το εκκλησίασμα συγκεντρώθηκε στην αίθουσα της εκκλησίας για να συνομιλήσει σε ζωντανή σύνδεση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο καθώς και με τον π. Anthony Lim, την πρεσβυτέρα Θεοδότη, τον Διάκονο Yohan Park και την αδελφή Αθανασία, συνεργάτες και ακούραστοι εργάτες της Εκκλησίας του Αγ. Νικολάου στη Σεούλ.
Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ξεκίνησε με τον πνευματικό του λόγο για την ιερή περίοδο της Μ. Σαρακοστής και τις ευλογίες του προς όλους τους συμμετέχοντες.
Στη συνέχεια μίλησε για τις δραστηριότητες και την σημαντική πρόοδο που επιτελεί η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Κορέα, η οποία υπάγεται στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, επισημαίνοντας την αύξηση των πιστών και το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την Ορθοδοξία στην Κορέα.
Ακολούθησαν σχόλια και παρατηρήσεις και από τους άλλους συμμετέχοντες στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Σεούλ και τέλος, ένω ήταν ήδη πρωί Σαββάτου στη Σεούλ, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος απάντησε στις ερωτήσεις των ευλαβών πιστών στο Τορόντο.
Είναι η δεύτερη τηλεδιάσκεψη που γίνεται μεταξύ των δύο εκκλησιών. Η πρώτη έγινε την ίδια περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής το 2016.
Ήταν μια θαυμάσια και πολύ εποικοδομητική εμπειρία για όλους όσοι συμμετείχαν, και πάνω απ’όλα απέδειξε ότι, ανεξάρτητα γεωγραφικής θέσης, εθνικότητας ή γλώσσας, είμαστε όλοι ΕΝΑ μέσω του Ιησού Χριστού, όπως έγραψε ο Απόστολος Παύλος στην προς Γαλάτας επιστολή του.
Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, ο οποίος επισκέφθηκε τον Καναδά το 2014 ως κεντρικός ομιλητής στη Διάσκεψη που οργάνωσε η Ιερά μας Μητρόπολη για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Σωτήριο, και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την συνέχιση της χρηματοδοτικής βοήθειας που προσφέρεται μέσω του τμήματος ιεραποστολής της Μητρόπολης Τορόντο για την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Κορέα.
Δοξάζουμε και ευχαριστούμε τον Θεό για όλα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΤΙ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝΤΟΣ

 Περί τῆς ἐσωτερικῆς καταστάσεως τοῦ ἁμαρτωλοῦ, ὅστις ἀρχίζει νά ἀποφεύγῃ τήν ἁμαρτίαν διά τοῦ Μυστηρίου τῆς μετανοίας καί ἐξομολογήσεως. Ὅταν ὁ ἁμαρτωλός … [...]

Παύλος: Ο Μέγας Απόστολος των Εθνών

Του Λάμπρου Κ. Σκόντζου, Θεολόγου - Καθηγητού | Romfea.gr  Ο μέγας Απόστολος των Εθνών Παύλος δεν ανήκε στη χορεία των δώδεκα Αποστόλων. Δε γνώρισε τον Κύριο όσο … [...]

Θεμελίωση νέου Ι. Ναού και Πανηγυρικός Εσπερινός εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, επί τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων … [...]