Συνεχής η πνευματική και υλική στήριξη από την Ι.Μ. Νικαίας

Εκτός της πνευματικής και αγιαστικής στήριξης που παρέχει η τοπική Εκκλησία της Νικαίας, με το λειτουργικό έργο σε όλες τις Ενορίες, στα 5 νοσηλευτικά ιδρύματα, καθώς και στα 5 πολυπληθή Καταστήματα Κράτησης Κορυδαλλού και με τις νεανικές κατηχητικές συνάξεις σε πολυάριθμους νέους και παιδιά, δεν αμελεί και τις τεράστιες υλικές ανάγκες του ποιμνίου, και παρέχει μεγάλη βοήθεια στους χιλιάδες ανέργους, αστέγους και εμπεριστάτους πολίτες των 7 Δήμων της Μητροπόλεως Νικαίας.
Σε εβδομαδιαία βάση διανέμονται εκατοντάδες τόνοι τροφίμων και χρηματικά βοηθήματα τόσο από το Επισκοπείο της Μητροπόλεως Νικαίας, όσο και από τις 40 Ενορίες της. Επίσης σε 15 Ενορίες λειτουργούν ισάριθμα Συσσίτια όπου προσφέρονται καθημερινώς 1700 μερίδες φαγητού.
Να σημειωθεί ότι ο πληθυσμός στη Μητρόπολη Νικαίας ανέρχεται σε 400.000 κατοίκους και μεγάλο ποσοστό αυτών βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση βιοποριστικής ανάγκης που να μην ικανοποιείται.
Χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος αφού διένειμε χρηματικά βοηθήματα και δέματα τροφίμων στο Επισκοπείο, στη συνέχεια ευλόγησε την Τράπεζα Αγάπης στο Συσσίτιο Αγίου Γεωργίου Κορυδαλλού.
Σήμερα και αύριο τις πρωϊνές ώρες διανέμονται σε 250 οικογένειες χρηματικά βοηθήματα και τρόφιμα. Ο Ποιμενάρχης της Νικαίας δεν παραλείπει να συμβουλεύει το ποίμνιό του, να μετέχει τακτικά στις ιερές Ακολουθίες και στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Περνάνε οι μέρες θα γίνουν πολλά!

17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 +Κυριακή ΙϚ´ΛΟΥΚΑ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ ΕΩΘΙΝΟΝ Ε’ Λουκ. 24,12-35 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ , Β´ Τιμ. γ΄, 10-15 ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ, Λουκ.ιη´, 10-14 Το μάθημα πραγματοποιήθηκε … [...]