Συνεχίζονται οι τιμητικές εκδηλώσεις για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο

Καθώς πλησιάζουν να εκπνεύσουν οι ημέρες της παραμονής του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου στην Κύπρο, πολλά οργανωμένα σύνολα διοργανώνουν τιμητικές εκδηλώσεις προς το σεπτό πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου.
Το απόγευμα της Δευτέρας, 12 Φεβρουαρίου 2018, επιζώντες Κύπριοι αγωνιστές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-59, μετέβησαν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου όπου είχαν την ευκαιρία για μία εκ του σύνεγγυς επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, αλλά και για να πάρουν τις πολύτιμες ευχές του γηραιού αλλά ακμάζοντος τω πνεύματι Αρχιεπισκόπου.
Στη συνέχεια, το Διοικητικό Συμβούλιο της υπό τουρκική κατοχή Κοινότητας Αιγιαλούσης Καρπασίας, διοργάνωσε σε γνωστό εστιατόριο της πρωτεύουσας τιμητική εκδήλωση και δείπνο, αφιερωμένο στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.
Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Πιτσβούργου κ. Σάββας, ο Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο Επίσκοπος Καρπασίας (επιχώριος επίσκοπος της διοργανώτριας κοινότητας) κ. Χριστοφόρος, ο κ. Παναγιώτης Χατζηπαντελής, Εκτελεστικός Πρόεδρος και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Μεταλλευτικής Δημόσιας Εταιρείας, πρόσφυγες της Καρπασίας και άλλοι επίσημοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα σημάνει το τέλος των Απόκρεω. Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι γιατί οι Χριστιανοί … [...]

Μετάνοια: Μυστήριο και Βίωμα

«Ναι, Αγαθέ, στην εξουσία Σου είναι να κάνεις θαύματα και δεν υπάρχει μεγαλύτερο θαύμα από το να αγαπά κάποιος τον αμαρτωλό στην πτώση του. Τον άγιο είναι εύκολο … [...]