Συνομιλίες Πατριάρχη Αλεξανδρείας με Πατριάρχη Μόσχας (ΦΩΤΟ)

ΜΟΣΧΑ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Συνομιλίες είχαν το πρωί της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου η Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με την Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας.
Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο και την συνοδεία του, υποδέχθηκε στην είσοδο της Μονής του Αγίου Δανιήλ, ο Επίσκοπος Σολτσενογκόρσκι κ. Σέργιος.
Στη συνέχεια ο Πατριάρχης έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πατριάρχη Μόσχας, και ακολούθησε Δοξολογία στο παρεκκλήσι της Πατριαρχικής Κατοικίας.
Στη συνέχεια στην αίθουσα συνεδριάσεων ο Πατριάρχης Κύριλλος καλωσόρισε τον Πατριάρχη Θεόδωρο Β΄ στη Μόσχα, τονίζοντας ότι η παρουσία στους εορτασμούς είχε ιστορική σημασία.
O Πατριάρχης Κύριλλος αναφέρθηκε στην σημασία των εορτασμών, καθώς και στην προσωπικότητα του Αγίου Τύχωνος.
Επίσης τέθηκαν διάφορα ζητήματα στο τραπέζι των συνομιλιών, με πρώτο στην ατζέντα το Ουκρανικό ζήτημα.
“Σε όλους τους διεθνής οργανισμούς και την Ευρώπη, το θέμα της Ουκρανίας το θεωρούν ταμπού και αποφεύγουν να ασχοληθούν” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Κύριλλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή την παρουσία του Μητροπολίτη Καρθαγένης κ. Μελετίου, ο Πατριάρχης Μόσχας διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλει στην ανέγερση του πρώτου ορθόδοξου ναού στην Μαυριτανία.
Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, απεύθυνε πρόσκληση στην αποστολή αφρικανών σπουδαστών να σπουδάσουν στις θεολογικές σχολές της Μόσχας.
Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Μόσχας για την αβραμιαία φιλοξένια, καθώς και για την αγάπη και το σεβασμό που τρέφει σε όλες τις εκκλησίες.
“Ο Θεός ευδόκησε ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας να γνωρίζει καλά την Ρωσία και την Εκκλησία της, αφού για 10 ολόκληρα χρόνια ζούσε εδώ στη ρωσική γη, και ο σεβασμός και η αγάπη μου είναι πρωτίστως στο δικό σας πρόσωπο” τόνισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος.
Επίσης ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στους δεσμούς των δύο εκκλησιών, αλλά και στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την ανασύσταση του Πατριαρχείου Μόσχας.
Για το θέμα της Ουκρανίας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ανέφερε ότι πάντοτε μιλά και υποστηρίζει την πλευρά της Ρωσίας πάνω στο Ουκρανικό Θέμα.
Ακόμη αναφέρθηκε στο θέμα των προσφύγων σε επαρχίες του Πατριαρχείου, καθώς και την πρόσφατη καταστροφή Ναού στη Βεγγάζη από τρομοκράτες.
Τέλος ακολούθησε ανταλλαγή δώρων, όπου μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Μόσχας προσέφερε ένα σετ αρχιερατικών εγκολπίων αντίγραφα του Αγίου Τύχωνος.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγγέλους έσχε συλλειτουργούντας…

 Μια Κυριακή ο Άγιος λειτουργούσε μόνος του. Όλο το εκκλησίασμα έψαλλε. Μετά το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα αμέτρητες αγγελικές φωνές άρχισαν να ψάλλουν. Οι πάντες … [...]