Σχεδόν έτοιμο το τέμπλο του νέου Καθεδρικού Ναού του Βουκουρεστίου

Για την Romfea.gr | Κορίνα Σαντοριναίου

Οι εργασίες για το τέμπλο του νέου Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού, θα ολοκληρωθούν την 1η Νοεμβρίου του 2018 σύμφωνα με την τηλεόραση Trinitas.
Η επιτροπή αγιογράφησης του Πατριαρχείου Ρουμανίας, αφού επίβλεψε τα στάδια της εργασίας, ανακοίνωσε ότι το τέμπλο του Καθεδρικού Ναού θα είναι έτοιμο σε ένα μήνα.
Σχεδόν το μισό τέμπλο έχει ολοκληρωθεί, ενώ στις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν οι έξι βασιλικές εικόνες που είναι στη σειρά.
Να αναφερθεί ότι το έργο βρίσκεται στο καθιερωμένο χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί, ενώ οι αγιογράφοι θα λάβουν την επόμενη εβδομάδα τα νέα υλικά από το Μουράνο της Ιταλίας.
Η επιφάνεια του τέμπλου είναι σχεδόν 410 τετραγωνικά μέτρα και ημερομηνία ολοκλήρωσης έχει οριστεί για τις 30 Οκτωβρίου.
Επίσης το τέμπλο θα περιλαμβάνει 45 εικόνες οι οποίες θα είναι διατεταγμένες σε τέσσερα επίπεδα.
Τα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του έθνους, θα πραγματοποιηθούν 25 Νοεμβρίου 2018 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
{youtube}4eqaG7t08ao{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ

Λουκάς ο ιατρός Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς καταγότανε από την Αντιόχεια της Συρίας. Ήταν Έλληνας και από μικρός ασχολήθηκε με τα γράμματα. Γνώριζε πολύ καλά τα … [...]