Σχισματικός Μητροπολίτης Πρεσπών: ''Στο Φανάρι υπάρχει διάθεση για επίσημες συνομιλίες''

Του Αιμίλιου Πολυγένη

“Υπάρχει μία αίσθηση ότι το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως θα ξεκινήσει επίσημες συνομιλίες για Αυτοκεφαλία” δήλωσε σε δημοσιογράφους ο σχισματικός Μητροπολίτης Πρεσπών και Πελαγονίας Πέτρος της λεγόμενης «Μακεδονικής Εκκλησίας».
Ο σχισματικός Μητροπολίτης Πέτρος τόνισε ότι δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες επαφές και συναντήσεις, παρ’ όλα αυτά ανέφερε ότι ανεπίσημα υπάρχει η επιθυμία από την πλευρά του Φαναρίου να κλείσει το ζήτημα και προσωπικά από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
“Υπάρχει η διάθεση από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως να λυθεί σε μία από τις μελλοντικές συνεδρίες της Ιεράς Συνόδου το θέμα της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας μας” πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο σχισματικός Μητροπολίτης Πέτρος.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Πέτρος επισήμανε ότι δεν έχει καταστεί σαφές με ποια ονομασία θα αναγνωριστεί η λεγόμενη «Μακεδονική Εκκλησία», ή θα υπαχθεί στην υπάρχουσα Αρχιεπισκοπή Αχρίδος.
“Παρ’ολα αυτά θεωρούμε απίθανο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, λόγω ελληνικής καταγωγής, να μας αναγνωρίσει με το όνομα Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία” συμπλήρωσε ο σχισματικός Μητροπολίτης.
Επίσης ο κ. Πέτρος τόνισε: “Αυτό είναι το όνομα μας, και έτσι κατονομαζόμαστε και ενεργούμε σε όλα, εκτός αν κάποιοι μας πουν ότι υπάρχουν κάποιες συμφωνίες και πρέπει να τις τηρήσετε”.
Κλείνοντας ο σχισματικός Μητροπολίτης υπογράμμισε ότι οι σχέσεις με την Σερβική Εκκλησία είναι τεταμένες, και δεν αναμένουν κάποια συμφωνία και υποστήριξη από το Βελιγράδι.
{youtube}odRBrIynoKk{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ταφή ή καύση των νεκρών;

Η προβολή του ερωτήματος της ταφής ή της καύσης των νεκρών, από ορισμένους κύκλους, τις τελευταίες δεκαετίες, επανέφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας ένα θέμα, με το … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΔ΄ (14η) Οκτωβρίου, μνήμη των Αγίων Μαρτύρων ΝΑΖΑΡΙΟΥ, ΠΡΟΤΑΣΙΟΥ, ΓΕΡΒΑΣΙΟΥ και ΚΕΛΣΙΟΥ.

Ναζάριος, Προτάσιος, Γερβάσιος και Κέλσιος οι θαυμαστοί και ένδοξοι Άγιοι Μάρτυρες έλαμψαν ως λαμπροί αστέρες βασιλεύοντος του ασεβεστάτου Νέρωνος, εν έτει νζ΄ (57). Ήτο … [...]