Σχόλιο του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Μέσω προσωπικού λογαριασμού στα κοινωνικά δίκτυα σχολιάσε ο Πρόεδρος των Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.
Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στο σχόλιο του αναφέρει: “Ο Μητροπολίτης Ελπιδοφόρος που είναι ο πρώτος ιδεολόγος της νομιμοποιήσης του Ουκρανικού σχίσματος, και πρώτος μισητής της Εκκλησίας της Ρωσίας στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, έγινε επικεφαλής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής”.
“Αυτό λοιπόν είναι το μονοπάτι προς το Πατριαρχικό αξίωμα! Φαίνεται πως η αποκατάσταση της ενότητας αναβάλλεται για μεγάλο χρονικό διάστημα” – προσθέτει ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ζωή βρίσκεται στη γραφή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/26 ΜΑΪΟΥ 2019 +ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ Αγία Γλυκερία, Όσιος Σέργιος ο Ομολογητός, Όσιος Ευθύμιος ο Νέος κτήτορας της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους,Άγιος Λαοδίκιος ο … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΣΤ΄ (26η) Μαϊου, μνήμη του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου ΚΑΡΠΟΥ ενός των Εβδομήκοντα Αποστόλων.

Κάρπος, ο του Κυρίου Απόστολος, ήκμασε κατά τους χρόνους του βασιλέως Νέρωνος, του βασιλεύσαντος κατά τα έτη νδ΄ - ξη΄ (54-68) μ. Χ. συνηριθμείτο δε μετά των Εβδομήκοντα … [...]