Σύγχυση με την Μνημόνευση του νέου Προκαθημένου της Ουκρανίας Επιφανίου

Γράφει ο Αλέξανδρος Ντελόπουλος

Σύγχυση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες, η μνημόνευση του νέου Προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας Μητροπολίτη Επιφανίου, από άλλους Προκαθημένους.
Να αναφερθεί ότι ο νέος Προκαθήμενος κ. Επιφάνιος, μνημονεύθηκε για πρώτη φορά στην Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου κατά την εορτή του Αγίου Διονυσίου.
Επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας, μνημόνευσε κανονικά τον νέο Προκαθήμενο κ. Επιφάνιο.
Αντιθέτως με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο οποίος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων “απέφυγε” τη μνημόνευση του κ. Επιφανίου ολοκληρώνοντας τον κατάλογο των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στον Τσεχίας κ. Ραστισλάβο.
Να αναφερθεί ότι μέχρι σήμερα καμία Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν έχει αποστείλει ειρηνικό γράμμα στον νέο Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Παρόλο αυτά, οι προθέσεις των Τοπικών Εκκλησιών ως προς την αποδοχή του νέου Προκαθημενού θα φανούν μετά την 6η Ιανουαρίου, όπου ο κ. Επιφάνιος θα παραλάβει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πατριάρχης Βουλγαρίας: Το ζήτημα της Eκκλησίας της «Μακεδονίας» θα τεθεί μετά την επίλυση του ονοματολογικού

Για την Romfea.gr | Θάνος Χρυσανθόπουλος Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας θα εξετάσει το ζήτημα της λεγόμενης «Εκκλησίας της Μακεδονίας» μετά την ολοκλήρωση της … [...]

Τι μέλλει γενέσθαι…;

Τι μέλλει γενέσθαι...;   Η ραδιοφωνική εκπομπή του ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΚΡΗ "ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ" από το κανάλι του ΣΤΥΛΟΥ … [...]

Η ανατροπή του Ευαγγελίου

Του Καθηγουμένου Πορφυρίου της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βεροίας Τα παλιά τα χρόνια, και τα πιό παλιά, ο πλούτος ήταν η ευλογία του Θεού. τα πολλά παιδιά ήταν η ευλογία … [...]