Σύναξη Νεομαρτύρων στην Οινόη Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

Στην Οινόη της Καστοριάς , όπου χτίζεται Ναός προς τιμήν τους, εορτάστηκε η Σύναξη των Νεομαρτύρων. Έτσι στον κεντρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 5 Ιουλίου ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και συνευχομένων των Ιερέων της περιοχής και του πιστού λαού.
Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο κήρυγμα του αναφέρθηκε στους παράλληλους καιρούς, την εποχή δηλαδή των Νεομαρτύρων και την εποχή τη δική μας και εστίασε στις ομοιότητες των δύο εποχών και τη στάση ζωής που μας δίδαξαν οι Νεομάρτυρες.
Την κυριώνυμη ημέρα, Σάββατο 6 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη μαρτυρία των Νεομαρτύρων στην εποχή μας και στα μηνύματα που περνάνε σε όλους εμάς.
Στο τέλος της ακολουθίας διαβάστηκε το κόλλυβο προς τιμήν των Αγίων και όλοι αποχώρησαν ευχόμενοι σύντομα να επιτρέψει ο Θεός να αποπερατωθεί το μεγάλο έργο της ολοκλήρωσης του Ναού των Νεομαρτύρων.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκοιμήθη ο Γέροντας του Οσίου Παταπίου

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” προσφέρει στους αναγνώστες βιβλία της θρησκευτικής βιβλιογραφίας μαζί με την εφημερίδα. Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει … [...]

Μετάνοια και προκοπή.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 22 Ιουλίου 2019. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:ioannisieromonaxos@gmail.com … [...]