Σύρου Δωρόθεος: ''Όσους Σταυρούς κι αν σηκώσετε μην λυγίσετε'' (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των Τριών Θυγατέρων Αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό στο Νέο Ψυχικό.
Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό της 18ης Περιφερείας Αρχιμ. Νεκτάριος Τσολίδης, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, τους συνεφημερίους του Αρχιμ. Χριστόδουλο Κλαδίτη και Πρωτοπρ. Γεώργιο Χριστοδούλου, κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και διαφόρων Ιερών Μητροπόλεων.
Να αναφερθεί ότι και σήμερα η πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, για να συνεορτάσουν την Προστάτιδα της ενορίας της Αγίας Σοφίας και να προσκυνήσουν την Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα.
Επίσης στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν η σύζηγος του Προέδεου της Δημοκρατίας κα. Βλασία Παυλοπούλου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό.
”Ενώ όλα γύρω μας μπορεί να αποσκορακίζονται, η Εκκλησία, το Ιερό Θυσιαστήριο, ο Λόγος του Ευαγγελίου παραμένουν αναλοίωτα σημεία αναφοράς για την ζωή μας μέσα στο διάβα των αιώνων” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
”Όσους Σταυρούς κι αν σηκώσετε μην λυγίσετε. Να σηκώσουμε τον Σταυρό μας όπως τον σήκωσε ο ληστής, αυτός που ήταν στα δεξιά του Χριστού, που ήταν Σταυρός λύτρωσης, θυσίας και σωτηρίας του. Να γίνουμε Κυρηναίοι και να σηκώσουμε τους Σταυρούς των συνανθρώπων μας αυτή την εποχή που χρειαζόμαστε αλληλεγγύη” τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
Επίσης ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την άδεια και ευλογία να ιερουργήσει στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο για την ευγενική πρόσκληση αλλά και για το έργο που επιτελεί στην ενορία και ευχήθηκε στους πιστούς που κατέκλυσαν τον Ναό τα χρόνια πολλά.
Τέλος ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που λάμπρυνε με την παρουσία την φετινή Πανήγυρη και του ευχήθηκε ο Θεός να τον ενδυναμώνει και να τον στηρίζει στα καθήκοντά του στην Ιερά Μητρόπολη αλλά και ως αντιπροέδρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο νεομάρτυρας Νικόλαος ο παντοπώλης

Πολλοί έφηβοι μαρτύρησαν για την πίστη του Χριστού. Πολλοί έφηβοι βασανίστηκαν προκειμένου να αλλαξοπιστήσουν. Πολλοί έφηβοι έγιναν άγιοι, γιατί αντιστάθηκαν στους … [...]