Σύσφιξη σχέσεων Βουλγαρίας με λεγόμενη ''Μακεδονική Εκκλησία''

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και ο ομόλογός του των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ αντάλλαξαν θερμούς χαιρετισμούς με την ευκαιρία τον εορτασμό του Πάσχα.
Στο μήνυμά του προς τον Ζόραν Ζάεφ, ο Μπορίσοφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δυο τους, με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, θα επιτύχουν την αγαθότητα, την αγάπη και την ταπεινοφροσύνη, ως δώρα του Πάσχα, για τα οφέλη του κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος των δύο αδελφικών εθνών, δήλωσε η δήλωση.
Από την πλευρά του ο Ζάεφ, συνεχάρη τον λαό της Βουλγαρίας, ενώ μίλησε για την ισχυρή δέσμευση και ειλικρινή αγάπη στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και την ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της ευημερίας των πολιτών και των δύο.
Επίσης ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρει: “Το φετινό Πάσχα έδειξε μια χειρονομία συμφιλίωσης με έναν επίσκοπο της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μακεδονίας» που συνοδεύει την αντιπροσωπεία της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από και προς την Ιερουσαλήμ σε βουλγαρικό κυβερνητικό αεροσκάφος για να φέρει την «Άγιο Φως» σε ιερή τελετή στους Ορθόδοξους Χριστιανούς”.
Να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά το 2019 στο αεροσκάφος που μετέφερε την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Βουλγαρίας στα Ιεροσόλυμα για την παραλαβή του Αγίου Φωτός, συμμετείχε και Αρχιερέας της λεγόμενης “Μακεδονικής Εκκλησίας”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Σιλουανός και ο Γέρων Σωφρόνιος

Ο Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας Ζάχαρου της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας μιλάει για την πνευματική σχέση και τα κοινά βιώματα του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου και του … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) Μαϊου, μνήμη των Αγίων ενδόξων θεοστέπτων μεγάλων βασιλέων και Ισαποστόλων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνος ο μέγας και αοίδιμος πρώτος βασιλεύς των Χριστιανών, ο ιδρυτής της Κωνσταντινουπόλεως και της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, εγεννήθη εν Ναϊσώ, σημερινή Νίσση, … [...]