Τέσσερα χρόνια μετά ο Άγιος Γεώργιος στο Νόξβιλ ανοίγει και πάλι τις πύλες του

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά η Ελληνορθόδοξη Ενορία του Αγίου Γεωργίου στο Νοξβιλ του Τενεσί ανοίγει και πάλι τις πόρτες για να υποδεχθεί τον λαό του Θεού.
Αύριο, Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 θα τελεστούν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού, του οποίου οι εργασίες αποκατάστασης κόστισαν 5,2 εκατ. δολάρια.
Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Αντώνιος Στρατής δήλωσε ότι το Σάββατο οι ενορίτες «επιστρέφουν σπίτι τους».
Τα θυρανοίξια θα τελέσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος, παρουσία υπουργών, τοπικών αξιωματούχων και εκπροσώπων της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Νόξβιλ, οι οποίοι το 2015 κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθεί ο Ναός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την αποκατάσταση του Ναού, χρησιμοποιήθηκαν νέες τεχνικές, ειδικά συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού, ενώ εμπλουτίστηκε με πανέμορφα ψηφιδωτά.
Τέλος ο π. Αντώνιος ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία για την αγάπη και την στήριξη όλα αυτά τα χρόνια, τονίζοντας ότι «ο Άγιος Γεώργιος δεν σταμάτησε ποτέ να βοηθάει τους αστέγους και τους εμπερίστατους αδελφούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η Αγία Ζώνη στην πόλη της Κορίνθου

Την Τρίτη 25 Ιουνίου έ.έ. στις 7:30 μ.μ., η Αγία Ζώνη θα μεταφερθεί στην πόλη της Κορίνθου όπου θα τεθεί προς προσκύνηση στο πλαίσιο των εορτασμών «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ … [...]

Περι μετανοίας

Συνέντευξη στον σταθμό 4Ε (Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Ενημερωτική Εκπομπή) με τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό στον μακαριστό π. Θεόφιλο Ζησόπουλο. Ο γέροντας Ιωσήφ … [...]