Τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Εορτάστηκε και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η μεγάλη εορτή των Θεοφανείων.
Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 5 Ιανουαρίου το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κατερίνης, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον θ. λόγο.
Το βράδυ της ίδιας ημέρα, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης. Η Αγρυπνία περιλάμβανε τον Όρθρο, τον Μέγα Αγιασμό και τη Θ. Λειτουργία.
Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πλαταμώνα, όπου ετέλεσε τον Μέγα Αγιασμό. Ακολούθως, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή προς το παρακείμενο λιμάνι, όπου πραγματοποιήθηκε η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.
Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε και σε όλες τις παραθαλάσσιες Ενορίες με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.
Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Τελμησού κ. Ιώβ, ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κατερίνης ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, ιεράρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.
Η κεντρική τελετή Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού έλαβε χώρα στις 13.00 το μεσημέρι στην Παραλία Κατερίνης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Τελμησού κ. Ιώβ και με τη συμμετοχή των κληρικών της Κατερίνης.
Η έναρξη της ακολουθίας έγινε στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής, συνεχίστηκε με μικρή λιτανεία προς την παρακείμενη ακτή και ολοκληρώθηκε με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.
Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πλήθος πιστών συμμετείχε σε όλες τις ιερές ακολουθίες, εορτάζοντας το γεγονός της Βάπτισης του Κυρίου, που αποτελεί κορύφωση των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πατριάρχης Βουλγαρίας: Το ζήτημα της Eκκλησίας της «Μακεδονίας» θα τεθεί μετά την επίλυση του ονοματολογικού

Για την Romfea.gr | Θάνος Χρυσανθόπουλος Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας θα εξετάσει το ζήτημα της λεγόμενης «Εκκλησίας της Μακεδονίας» μετά την ολοκλήρωση της … [...]

Τι μέλλει γενέσθαι…;

Τι μέλλει γενέσθαι...;   Η ραδιοφωνική εκπομπή του ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΚΡΗ "ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ" από το κανάλι του ΣΤΥΛΟΥ … [...]

Η ανατροπή του Ευαγγελίου

Του Καθηγουμένου Πορφυρίου της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βεροίας Τα παλιά τα χρόνια, και τα πιό παλιά, ο πλούτος ήταν η ευλογία του Θεού. τα πολλά παιδιά ήταν η ευλογία … [...]