Τα έσοδα του ενθρονιστηρίου δείπνου διατίθενται υπέρ του Αγίου Νικολάου

Η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής ενημερώνει πως έγινε δωρεά της τάξεως των διακοσίων εξήντα χιλιάδων δολαρίων ($260,000) προς τον ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Το παραπάνω ποσό είναι τα έσοδα του ενθρονιστηρίου δείπνου προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου.
“Συγκινήθηκα ιδιαιτέρως από τον αριθμό των πιστών που ταξίδεψαν από κοντά και από μακριά για να συμμετάσχουν στην ενθρόνισή μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την γεναιοδωρία τους: τις ενορίες, τις οργανώσεις και τούς πιστούς που συμμετείχαν στο ενθρονηστήριο δείπνο και με την παρουσία τους έκαναν τόσο ιδιαίτερη την ημέρα αυτή. Εξέφρασα εξ αρχής προς τους συνεργάτες μου την επιθυμία τα έσοδα εκ του δείπνου να διατεθούν αυστηρά υπέρ του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και είμαι ιδιαιτέρως ευχαριστημένος με την εκπληκτική αυτή δωρεά”.
Το ποσό αυτό είναι το καθαρό έσοδο από το δείπνο, το οποίο διατέθηκε από πληθώρα γενναιόδωρων πιστών, συμπεριλαμβανομένων και ενοριών, οργανώσεων και ιδιωτών, οι οποίοι παρακάθησαν στο δείπνο και ξεπέρασαν τα χίλια επτακόσια άτομα (1700). Η συγκεκριμένη δωρεά θα συμβάλει στην ανεύρεση πόρων για την επανεκκίνηση των κατασκευαστικών εργασιών.
Μια πλήρης οικονομική έκθεση σχετικά με την ενθρόνιση και τις εκδηλώσεις που σχετίζονται με αυτή, συμπεριλαμβανομένου και του δείπνου, θα συμπεριληφθεί στην οικονομική έκθεση του δευτέρου τριμήνου της Ι. Αρχιεπισκοπής και θα δημοσιευθεί στον δικτυακό τόπο της αμέσως μόλις ολοκληρωθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Από την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 έχουν αρχίσει οι εγγραφές στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που … [...]