Τα δύο έθιμα των Θεοφανείων στην Ι.Μ. Αργολίδος (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 στην Ιερά Μονή Παναγίας Κατακεκριμένης Πορτοκαλούσας, στην πόλη του Άργους τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, επί τη εορτή των Θεοφανείων.
Εν συνεχεία τελέσθηκε η Ακολουθία της ρίψεως του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των υδάτων στην από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη π. Ιωσήφ Δρόσσο παρουσία πλήθος προσκυνητών.
Κατά την διάρκεια της τελετής τοποθετούνται από τον Ιερέα στην κολυμβήθρα όπου γίνετε η τελετή του Αγιασμού, πορτοκάλια.
Στο τέλος της Τελετής τα πορτοκάλια μοιράζονται από τον Ηγούμενο της Μονής προς ευλογία στους πιστούς, ενώ η παράδοση θέλει να καταναλώνονται την Μεγάλη Παρασκευή.
ΝΑΥΠΛΙΟ – ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ
Στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο αναβίωσε και φέτος το έθιμο των περιστεριών, Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018.
Κατά την διάρκεια του αγιασμού αφήνονται μέσα στον ναό λευκά περιστέρια, έτσι οι πιστοί έχουν την ευκαιρία να ζήσουν στιγμές πραγματικά συγκλονιστικές και να μεταφερθούν με την βοήθεια του εφημέριου του ιερού ναού π. Ελευθέριου Μίχου, νοερά στην σκηνή της βαπτίσεως του Ιησού Χριστού από τον Ιωάννη, στον Ιορδάνη ποταμό, όπως ακριβώς περιγράφουν τα Ιερά Ευαγγέλια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ