Τα εννιάμμερα του Μητροπολίτου Φιλίππων Προκοπίου (ΦΩΤΟ)

Σήμερα στις 12:00 στην Ιερά Μονή Αγίου Αποστόλου Σίλα Καβάλας, σε κλίμα έντονα φορτισμένο χωρίς κάμερες και δημοσιογράφους (όπως και ο ίδιος ήθελε), τελέστηκε το εις Εννέα ημερών Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης του και τοποτηρητού της χηρευούσης Αποστολικής αυτής Μητροπόλεως, παρουσία κλήρου και λαού.
Με το πέρας της ολιγόλεπτης αυτής ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων δηλώνοντας ευεργετημένος από τον Μακαριστό, στα είκοσι χρόνια συνυπηρέτησής του, και θέλοντας να παρηγορήσει με λόγια αληθινά και πλήρη ζωής τους παρευρισκομένους έθεσε το ύστατο ταξίδι του Επισκόπου – ως ταξίδι από τη ζωή στον Σωτήρα Χριστό- τη δε θλίψη του τιμίου πρεσβυτερίου και του λαού δικαιολόγησε χρησιμοποιώντας ρύση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου «το απαθές είναι απάνθρωπο (το να μείνει κανείς δηλαδή ασυγκίνητος είναι ξένο προς την ανρθώπινη φύση) το δε πολυπαθές αφιλόσοφο (ούτε όμως και η απελπισία είναι φυσιολογική).
Κλείνοντας και απευθυνόμενος στον Μακαριστό με λόγια ευσυγκίνητα είπε: “Σεβασμιώτατε εκεί που είσαι και κυκλώνεις το Ουράνιο Θυσιαστήριο και σήμερα ήσουνα δίπλα στον Μεταμορφούμενο Μέγα Αρχιερέα Χριστό να πρεσβεύεις για το ποίμνιό σου, για το κλήρο, για το λαό, να έχουμε την ευχή σου και η μνήμη σου να είναι αιώνια”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Άλλα λες και άλλα κάνεις

Ώρες έτρεχε η αλεπού μέσα στο δάσος. Οι κυνηγοί είχαν βρει τη φωλιά της και την είχαν πάρει στο κατόπι. Οπότε, να τη τώρα η κυρα-Μαριώ μας λαχανιασμένη να προσπαθεί να … [...]

Ο Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός, γεννήθηκε στὸ Μονοδένδρι τῆς Αἰτωλοακαρνανίας, ἀπὸ γονεῖς εὐσεβεῖς, ποὺ τοῦ ἔμαθαν τὰ πάντα … [...]