Τα ιστορικά εγκαίνια του Ναού Αγίας Ακυλίνης Ζαγκλιβερίου (ΦΩΤΟ)

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr, σήμερα εορτή της μνήμης της Αγίας, φέρνει στην δημοσιότητα δέκα φωτογραφίες από την μεγαλοπρεπή τελετή των εγκαινίων, του νεόδμητου και τρισυπόστατου Ιερού Ναού Αγίας Ακυλίνης Ζαγκλιβερίου, Χαλκιδικής.
Της τελετής των εγκαινίων και της λιτάνευσης των μαρτυρικών Ι. Λειψάνων, η οποία ξεκίνησε από τον πρώτο υπόγειο Ναό, προίστατο, ο οικείος ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Νικόδημος.
Ο αείμνηστος Ιεράρχης σε συνεργασία με τον τότε εφημέριο, μακαριστό π. Αναστάσιο, ανήγειρε τον περικαλλή αυτό Ναό, μετά πολλών εμποδίων, μόχθων και κόπων.
Συλλειτούργησαν οι αρχιερείς Σάμου και Ικαρίας Παντελεήμων ο Β’, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Διονύσιος, Σερρών και Νιγρίτης Μάξιμος, Ελευθερουπόλεως Ευδόκιμος, Κίτρους και Κατερίνης Αγαθόνικος, Βράνιε Παχώμιος και Θεουπόλεως Παντελεήμων.
Ο Ιερός Ναός είναι η δεύτερη ενορία του Ζαγκλιβερίου και μετά και την θαυματουργική εύρεση του Ιερού Λειψάνου, της μόλις δεκαοκτώ ετών Αγίας Ακυλίνης, στην Όσσα Λαγκαδά, το έτος 2012, πλήθος πιστών συρρέουν όλη την διάρκεια του χρόνου, να προσκυνήσουν το τίμιο Λείψανό της.
Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού τελέστηκαν με κάθε επισημότητα στις 27 Σεπτεμβρίου 1994.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ποση ωρα να προσευχομαι;

Ρώτησα κάποτε ένα νέο 16 ετών:-Αγαπάς, παιδί μου, το Θεό;-Τον αγαπώ πολύ, πάτερ μου, μου απάντησε αυθόρμητα.-Προσεύχεσαι σ’ Αυτόν τακτικά;-Όχι! μου είπε με ειλικρίνεια.Ο … [...]