Τα μέλη της Διπλωματικής Ακαδημίας του ΥΠ.ΕΞ. της Ελλάδος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

 
Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου | Ι.Α. Κύπρου

Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου στη Λευκωσία είχε, το απόγευμα της Τετάρτης 13ης Φεβρουαρίου, το σύνολο των μελών της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος.
Τους νέους διπλωμάτες συνόδευσε ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ηλίας Φωτόπουλος.Στη συνομιλία με τον Μακαριώτατο, οι υπό εκπαίδευση νέοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις εμπειρίες του προκαθημένου της Εκκλησίας Κύπρου στον χώρο της διπλωματίας, οι οποίες αποτελούν καρπό της πολύχρονης προσφοράς και ενδιαφέροντός του στο Εθνικό θέμα του νησιού.
Στο τέλος, ο Μακαριώτατος μοίρασε σε όλους τους νέους από ένα συλλεκτικό τόμο με εικόνες του βυζαντινού μουσείου της Αρχιεπισκοπής, εις ανάμνηση της επίσκεψής τους στο νησί μας και ιδιαίτερα στο θρησκευτικό κέντρο του, την Ιερά Αρχιεπισκοπή.
Πέραν από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και το Βυζαντινό Μουσείο δίπλα στην Αρχιεπισκοπή, τα μέλη της διπλωματικής Ακαδημίας, κατά την ολιγοήμερη αυτή επίσκεψή τους στην Κύπρο πραγματοποίησαν και θα πραγματοποιήσουν εθιμοτυπικές επισκέψεις σε πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Κύπρου καθώς και στην Πρεσβεία της Ελλάδος.
Η Διπλωματική Ακαδημία συμπληρώνει φέτος 20 έτη ζωής και λειτουργεί ως αυτοτελής οργανική μονάδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος υπαγόμενη απευθείας στον Υπουργό Εξωτερικών.
Η κύρια αποστολή της Διπλωματικής Ακαδημίας είναι διττή:
Η αρχική επαγγελματική εκπαίδευση των επιτυχόντων για εννέα μήνες στην Διπλωματική Ακαδημία σε θέματα κλασσικών αλλά και περισσότερο σύγχρονων μορφών διπλωματίας και η διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για Έλληνες και αλλοδαπούς για θέματα ελληνικής εξωτερικής πολιτικής καθώς και η διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εξωτερικών για υπαλλήλους άλλων Υπουργείων και κρατικών υπηρεσιών.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των σχέσεων με τρίτες χώρες και της προώθησης της διεθνούς συνεργασίας, η Διπλωματική Ακαδημία, εξετάζει ανταλλαγές με ξένα αντίστοιχα ιδρύματα με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΔ΄ (24η) του αυτού μηνός Φεβρουαρίου, γέγονεν η πρώτη και Δευτέρα εύρεσις της τιμίας Κεφαλής του Α

Η Τιμία αύτη και Αγγέλοις αιδέσιμος του θείου Προδρόμου Κεφαλή πρώτον μεν ευρέθη εν τω οίκω του Ηρώδου, δι’ επιφανείας και αποκαλύψεως του ιδίου Τιμίου Προδρόμου, εις δύο … [...]

Κυριακή του Ασώτου

Γράφει ο Γεώργιος Τρυφωνόπουλος, Θεολόγος Α.Π.Θ.  «Κοιτώντας προς στην Ανάσταση......» Τριώδιο 2019Κυριακή του Ασώτου  Πήρα τον δρόμο της ξενιτιάς,σε … [...]

''Ω συμπαθεστάτης οξυωπίας''

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας Αν την ευσπλαχνία του Θεού την αισθανόμαστε καθημερινά στη ζωή μας, την … [...]