Τα ονομαστήρια του Κιλκισίου Εμμανουήλ (ΦΩΤΟ)

Κιλκίς, Χρήστος Καναρόπουλος

Με λαμπρότητα και ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε, την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017, η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.
Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, στον οποίο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος.
Το εσπέρας των Χριστουγέννων ο Μητροπολίτης Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού, κήρυξε το θείο λόγο ενώ στο τέλος χειροθέτησε σε αναγνώστη τον Ιεροπαίδα Γεώργιο Γρηγοριάδη που διακονεί στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς.
Στην λαμπρή αρχιερατική Θεία Λειτουργία το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Μπίκας, ο οποίος ανεφέρθη στο μήνυμα και στην ουσία των Χριστουγέννων ενώ ευχήθηκε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου στον Σεβασμιώτατο, υγεία και δύναμη για να ευλογεί και να αγιάζει το ποίμνιο.
Πριν την Απόλυση και μετά τον Πολυχρονισμό που έψαλλαν οι Ιεροψάλτες, ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τον Κλήρο και τον Λαό που πλήρωσε τον Μητροπολιτικό Ναό για τις θερμές ευχές τους επί την ονομαστική του εορτή.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, κατά την οποία εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στον Σεβασμιώτατο ευχήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης και εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής η Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας κα. Μαρία Τσοπούλου.
Οι χορωδίες του Μητροπολιτικού Ναού, της Ενορίας Γεννήσεως της Θεοτόκου Ευκαρπίας και της Ένωσης Ποντίων οι “Αργοναύτες με χοράρχες τους κ. Κωνσταντίνο Γαιτανίδη, π. Ιωάννη Ξενιτίδη και π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη αντίστοιχα, έψαλλαν ύμνους και τραγούδησαν κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια σκορπίζοντας την χαρά σε όλους.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε δώρα στα μικρά παιδιά ενώ σε όλους προσεφέρθη κέρασμα.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ