Τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β' (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Τετάρτη 2 Αυγούστου η εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στον Καθεδρικό Ναό «Σβετιτσχοβέλι» στην πόλη Μτσχέτα, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας Β’.
Στην Πατριαρχική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Ηλίας Β΄, και συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Εκκλησίας της Γεωργίας.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Προφήτου Ηλιού και στα δύσκολα χρόνια τα οποία περνάει η χώρα και η Εκκλησία.
”Όταν κοιτάζετε στο παρελθόν αλλά και στο παρόν να ευχαριστείτε πάντοτε τον Κύριο. Καθώς στον δύσκολο δρόμο τον οποίο βαδίζουμε ως έθνος και ως Εκκλησία, η δύναμη του Θεού είναι ισχυρότερη και το έλεος και θέλημά Του βασιλεύει σήμερα στην Γεωργία”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ηλίας Β’.
Τέλος να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών συνέρρευσαν στον δεύτερο μεγαλύτερο Καθεδρικό Ναό της χώρας για να ευχηθούν στον Πατριάρχη τους έτη πολλά και ευλογημένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

9540 – Φωτογραφίες από τη χθεσινή λαμπρή Πανήγυρη στο Χιλιανδαρινό κελλί Πατερίτσα που τιμάται στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Με αγιορειτική κατάνυξη εορτάστηκε χθες, 19/6 Αυγούστου, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο ομώνυμο Ιερό Χιλανδαρινό Κελί στο Άγιον Όρος.Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι … [...]