Τα Χριστούγεννα στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας (ΦΩΤΟ)

Χωρίς την έμπρακτο αγάπη όλα είναι κούφια, κάθε μας πράξη εάν δεν αγιάζεται στο όνομα του Ενανθρωπήσαντος Χριστού μάταια κοπιάζουμε.
Όλη η Εκκλησία κατ’ αυτές τις ημέρες στη διακονία του λαού του Θεού. Ο Επίσκοπος και το ιερατείο τον ακολουθούν και διδάσκουν έμπρακτα.
Και πάλι διενεμήθησαν τρόφιμα σε όλους τους πιστούς του Κολουέζι, στους εργαζομένους, στους εκπαιδευτικούς, στους φυλακισμένους και σε κάθε ανήμπορο και ασθενή που ζήτησε την βοήθεια της Εκκλησίας.
Οι Ιερές ακολουθίες έγίναν με τάξη και ευπρέπεια, οι Ώρες, ο Εσπερινός της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων κ.οκ.
Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κατάγκας λειτούργησε στον Καθεδρικό Ναό του Λουμπουμπάσι, εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος Ελλήνων και ιθαγενών και χειροτόνησε τον Πρωτοδιάκονο Παναγιώτη εις Πρεσβύτερον.
Ο Σεβασμιώτατος τον επήνησε για την μέχρι τώρα προσφορά του και υπακοή, και του ηυχήθηκε καλή διακονία στην ιερατική του σταδιοδρομία,
Το απόγευμα εχοροστάτησε στον εορτάζοντα Ναό της Γεννήσεως του Χριστού στο RWASHI και ωμίλησε εις τους πιστούς.
Το πρωί ελειτούργησε εις τον Καθεδρικό Ναό των Ελλήνων στο Λουμπουμπάσι, και μετέφερε στους πιστούς την ευλογία και αγάπη του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου του Β’.
Στην Θεία Λειτουργία παρέστη και ο Πρέσβης της Ελληνικής Πολιτείας στην Κινσάσα κ.κ. Γεώργιος Παπακώστας μετά της συζύγου του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητος κ.κ. Γεώργιος Ψαρωμάτης, και όλοι οι Πάροικοι, ενώ στο τέλος ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τέσσερις ιεροψάλτες.
Την Τρίτη, Δευτέρα ημέρα των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε εις το RWASHI και εκήρυξε τον θείον λόγον, οι δε πιστοί ετοίμασαν ωραία χριστουγεννιάτικη τράπεζα για όλους τους πιστούς.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ

Τα πρώτα χρόνια Ο Μέγας Αθανάσιος γεννήθηκε το 297 μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Από πολύ μικρή ηλικία έζησε τους διωγμούς που είχαν εξαπολύσει οι ειδωλολάτρες και … [...]