Τελετή Λήξης των εργασιών του 9ου Θερινού Πανεπιστημίου Βυζαντινών Σπουδών

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης η Τελετή Λήξης των εργασιών του 9ου Θερινού Πανεπιστημίου Βυζαντινών Σπουδών, αφιερωμένη στη μνήμη της Ρουθ Μακρίδη με θέμα: Τα ΔΙΚΤΥΑ στο ΒΥΖΑΝΤΙΟ.
Κατά την τελετή θα εγκαινιαστεί το «Παγκόσμιο Δίκτυο Βυζαντινών Πόλεων» με την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας της «Βυζαντινής Θεσσαλονίκης» με διαφόρους φορείς.
Το Θερινό Πανεπιστήμιο Βυζαντινών Σπουδών παρουσιάζει ο Καθηγητής κ. PAOLO ODORICO, Διευθυντής Σπουδών στην EHESS των Παρισίων, ενώ η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Α.Π.Θ. κ ΣΤΕΛΛΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ έχει την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης με θέμα: Δίκτυα Πολιτιστικού Τουρισμού – Η περίπτωση των δρόμων του μεταξιού.
Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ στηρίζει την εκδήλωση ως χορηγός επικοινωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγχος και πνευματικη ζωη…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Άγχος: Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο; Ναι, όταν προσπαθεί … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΝΤΙΟΧΟΥ, αδελφού του Αγίου Μάρτυρος Πλάτωνος.

Αντίοχος ο Μάρτυς κατήγετο εκ της εν Καππαδοκία πόλεως Σεβαστείας, την ιατρικήν δε μετερχόμενος περιήρχετο τας πόλεις και ιάτρευσε τους ασθενούντας. Περιερχόμενος λοιπόν … [...]