Τελευταία Παράκληση στην Ι.Μ. Γενεσίου Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της 13ης Αυγούστου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε του Εσπερινού και εν συνεχεία της τελευταίας Παρακλήσεως προς την Θεοτόκο, με την οποία και κλείνει η ευλογημένη περίοδος του Θεομητορικού κύκλου με κατάληξη την μεγάλη εορτή του λεγομένου και Πάσχα του Καλοκαιριού, της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Μετά το πέρας του Παρακλητικού Κανόνος ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης ηγήθηκε της λιτανεύσεως του Επιταφίου του Θεομητορικού σώματος πέριξ του Καθολικού της Ιεράς Μονής και εν συνεχεία εψάλλησαν τα Εγκώμια προς την Παναγία.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε την νέα αδελφότητα που θα επανδρώσει την Ιερά Μονή μετά την κοίμηση του π. Δωροθέου πριν από λίγους μήνες.
«Ο ιερομόναχος Νεκτάριος και ο μοναχός Πρόδρομος αναλαμβάνουν πλέον την συνέχεια της μοναστικής ζωής αυτού του ευλογημένου τόπου» τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφέρθηκε μάλιστα και στη σημαντικότητα της παρουσίας Ιερών Μονών και ανθρώπων που καλλιεργούν νυχθημερόν τη μετάνοια, την προσευχή, την ευχαριστία και δοξολογία προς τον Τριαδικό Θεό.
Μετά το πέρας των ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και ο ιερός κλήρος τέλεσαν Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Ηγουμένου Δωροθέου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.
Οι καθημερινές ακολουθίες κατά την μοναστική τάξη θα τελούνται πλέον καθημερινώς και το ωράριο επισκέψεως των προσκυνητών θα είναι το πρωί 8-1 και το απόγευμα 5-8:30.
Από την Παρασκευή 30 Αυγούστου, και κάθε Παρασκευή, θα τελείται Ιερά Αγρυπνία από 9 έως 12:30 βραδινή.
Την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 το απόγευμα τελέστηκε ο Μεγάλος Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος στην Πύλη Τρικάλων Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.
Μετά το πέρας του Παρακλητικού Κανόνος ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης ηγήθηκε της λιτανεύσεως του Επιταφίου του Θεομητορικού σώματος σε οδούς της κωμοπόλεως και εν συνεχεία εψάλλησαν τα Εγκώμια προς την Παναγία.
Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χερουβείμ Μουστάκας εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απλές ερωτήσεις κατανόησης κειμένου Β'

Γράφει ο Πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Κ. ΓκοτσόπουλοςΚληρικός Ι.Μ. Πατρών Κείμενο Α' Πατριαρχικὸ Γράμμα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου Βαρθολομαίου πρὸς τὸν Πατριάρχη … [...]

12410 – Περί νοεράς προσευχής

Προς νέον ερωτήσαντα περί προσευχής(Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού)Η πράξη της νοεράς προσευχής είναι να βιάσεις τον εαυτό σου να λες συνεχώς την ευχή με το στόμα αδιαλείπτως. … [...]

Συναξάρι Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού

Διαβαίνουν κάποιοι άνθρωποι από την γήν με τον ουρανόν εις τα μάτια των και με τον Ποιητήν του ουρανού και της γής εις την καρδίαν των. Και με το διάβα των αφήνουν κάτι … [...]