Τελμησσού και Μελιτηνής στη Θρονική Εορτή της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Επίσημη Αντιπροσωπεία στέλνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Θρονική Εορτή της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας από τις 27 μέχρι τις 29 Ιουνίου, για την εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr την Αντιπροσωπεία απαρτίζουν ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας και Συμπρόεδρος του Διμερούς Θεολογικού Διαλόγου της Ρωμαιοκαθολικής μετά της Ορθοδόξου Εκκλησίας με σπουδές στη Θεολογία και ειδίκευση στην Λειτουργική.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας με σπουδές στην Ιστορία, τις Πολιτικές Επιστήμες και τη Θεολογία και ειδίκευση στις Διπλωματικές Σχέσεις, και ο Πανοσιολογιώτατος Διάκονος κ. Βοσπόριος, Κωδικογράφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα γίνει δεκτή σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο και θα έχει συνομιλίες με το Ποντιφικό Συμβούλιο για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, ενώ θα παρατεθεί επίσημο γεύμα προς τιμήν τους από τον Ποντίφικα.
Το Σάββατο, 29 Ιουνίου, θα παραστούν επισήμως στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Πέτρο, όπου λειτουργεί ο Πάπας με πλειάδα Καρδιναλίων και Αρχιεπισκόπων από όλο τον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκοιμήθη ο Γέροντας του Οσίου Παταπίου

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” προσφέρει στους αναγνώστες βιβλία της θρησκευτικής βιβλιογραφίας μαζί με την εφημερίδα. Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει … [...]

Μετάνοια και προκοπή.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 22 Ιουλίου 2019. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:ioannisieromonaxos@gmail.com … [...]