Τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Θεοδώρου Ουσακώφ στην Κέρκυρα

Το απόγευμα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος υποδέχθηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Θεοδώρου Ουσακώφ, από την Μητρόπολη της Αγίας Πετρούπολης.
Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αγίας Πετρουπόλεως κ. Βαρσανούφιο, υπογράμμισε τους άρρηκτους δεσμούς που συνδέουν την Κέρκυρα με την Ρωσία.
Ο ναύαρχος Θεόδωρος Ουσακώφ απελευθέρωσε τα Ιόνια νησιά, αποκαθιστώντας τον θρόνο του Μητροπολίτου Κερκύρας, από τους Ενετούς.
Επιπλέον επιφανείς Έλληνες ανεδείχθησαν στην Ρωσία, όπως λ.χ. ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Ευγένιος Βούλγαρης και ο Νικηφόρος Θεοτόκης.
Ακολούθως ο κ. Νεκτάριος δώρησε στην Μονή Βαλαάμ, εμβάδα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος.
Να σημειωθεί τέλος ότι το τεμάχιο του λειψάνου του Αγίου Θεοδώρου Ουσακώφ θα μείνει για πάντα στην Κέρκυρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χειροθεσία Αρχόντων στον Καναδά

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Τορόντο, έγινε Μ. Αρχιερατικός Εσπερινός, στη γιορτή του Αγ. Λουκά του Ευαγγελιστού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σωτηρίου … [...]

Άγιος Μαρίνος ο Γέρων (+18 Οκτωβρίου)

Ο Άγιος Μαρίνος ο Γέρων ήταν από την Ταρσό της Κιλικίας και έζησε στα χρόνια του Διοκλητιανού (284 - 304 ). Συνελήφθη διότι ήταν χριστιανός και οδηγήθηκε στον άρχοντα του … [...]