Τζανακόπουλος: ''Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος παρανοήσε απολύτως''

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN μίλησε σήμερα, Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Δημήτριος Τζανακόπουλος, για την συμφωνία Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου – Πρωθυπουργού και για το θέμα της αλλαγής του καθεστώτος της μισθοδοσίας των Ιερέων.
Ο κ. Τζανακόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε ότι: ”Δεν παραιτούμαστε από τον διάλογο με την Εκκλησία. Θα συνεχιστούν οι πολιτικές πρωτοβουλίες”.
Επίσης ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: ”Να μπορέσουμε να πείσουμε ότι είναι μια συμφωνία η οποία εφόσον καταληφθεί, θα είναι αμοιβαία επωφελής και για την Εκκλησία και για την Πολιτεία”.
Για το θέμα της αλλαγής του καθεστώτος της μισθοδοσίας των Ιερέων ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: ”Σε πολύ μεγάλο βαθμό και από Ιεράρχες, από τον Σεβασμιώτατο Χρυσόστομο, αν δεν κάνω λάθος, παραποιήθηκαν αυτές οι δηλώσεις, εγώ ποτέ δεν έκανα λόγο για απολύσεις 10.000 κληρικών. Αντιθέτως με πάρα πολύ σαφή τρόπο είπα, ότι κανένας από τους κληρικούς και από τους λαϊκούς υπαλλήλους της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει η θέση του”.
Για το αν παρανόησε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ο Κυβερνητικός Eκπρόσωπος απάντησε: ”Παρανόησε απολύτως, έκανε λόγο για απολύσεις. Είπα ότι είναι εγγυημένες οι θέσεις και των κληρικών και των λαϊκών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αλλά επειδή θα αλλάξει το καθεστώς της μισθοδοσίας και δεν θα υπάγονται στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, αλλά αντιθέτως με την εγγύηση του Δημοσίου και με την εγγύηση της Αρχιεπισκοπής θα δημιουργηθεί περιθώριο 10.000 θέσεων, γιατί όπως ξέρετε στο δημόσιο ισχύει ο κανόνας ένα προς ένα. Εφόσον λοιπόν θα έχουμε 10.000 θέσεις οι οποίες θα μπορούν να καλυφθούν πλέον με βάση τον συγκεκριμμένο κανόνα και εφόσον στο μέλλον υπάρξει και το δημοσιονομικό περιθώριο βεβαίως αυτό μας δίνει την δυνατότητα για 10.000 προσλήψεις”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΑΓΓΑΙΟΥ

Ο Προφήτης Αγγαίος καταγόταν από την Ιερατική φυλή του Λευΐ και είναι ο 10ος των μικρών λεγόμενων προφητών. Γεννήθηκε στη Βαβυλώνα, όταν διαρκούσε η αιχμαλωσία των … [...]