Την Αγία Παρασκευή τίμησε το Άργος Ορεστικό (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Την προστάτιδα και έφορο του Άργους Ορεστικού Οσιομάρτυρα Αγία Παρασκευή την Αθληφόρο, τίμησε και εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, μέσα στο κλίμα του πένθους για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική.
Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή Κληρικών της τοπικής Εκκλησίας και των Διακόνων.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μίλησε για την Αγία Παρασκευή, που είναι η προστάτης του Άργους Ορεστικού, και πολλών άλλων πόλεων στην Ελλάδα και σημείωσε τα χαρακτηριστικά του βίου της και του μαρτυρίου της.
Παρότρυνε δε το εκκλησίασμα να παρακαλέσουμε την Αθληφόρο Αγία Παρασκευή, να πρεσβεύει υπέρ των Ελλήνων, τις δύσκολες αυτές ώρες και να φυλάττει την πατρίδα μας από τις συμφορές και τις δοκιμασίες.
Και συνέχισε λέγοντας πως αυτό που επιβάλλεται να κάνουμε σήμερα ως Έλληνες, είναι να τα βρούμε με τον Θεό, να τα βρούμε με τον εαυτό μας και με τους συνανθρώπους μας και με πνεύμα ομόνοιας και ομοψυχίας θα ξεπεράσουμε τα πελώρια κύματα, τα οποία υψώνονται πελώρια και είναι έτοιμα να μας καταποντίσουν μέσα στη ζοφώδη θάλασσα της παρούσης ζωής.
Ευχήθηκε, τέλος, να χαρίζει ο Κύριός μας σε όλους, διά πρεσβειών της Αγίας Παρασκευής, την υγεία αλλά και το πνεύμα αυτό της ομοψυχίας και της αγάπης για τον συνάνθρωπό μας.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των υπό του πυρός αδίκω τελειωθέντων αδελφών μας.
Επίσης, χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Σταύρο Τατσίδη, ο οποίος διακονεί καθημερινά στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο ιερό αναλόγιο και του ευχήθηκε να υμνολογεί τον Κύριο και Θεό μας για πολλά χρόνια.
Τέλος, ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του ιερού λειψάνου της Αγίας Παρασκευής στους κεντρικούς δρόμους του Άργους Ορεστικού.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:
{youtube}qqCr9e5UbN0{/youtube}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Περί οσφρήσεως

Ομιλία του π. Μύρωνος Σιμωνοπετρίτου για την αίσθηση της όσφρησης, με αφορμή το βιβλίο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου «Περί φυλακής των πέντε αισθήσεων». Η ομιλία … [...]

«Τα συγκλονιστικά θαύματα που βεβαιώνουν και διαλαλούν την άμετρη αγάπη και τη στοργή της Παναγίας στους Έλληνες»

Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί, Σήμερα, αυτή τη μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, οι ορθόδοξοι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο τιμούν την Παναγία Μητέρα μας. … [...]

Η κοίμηση της Θεοτόκου

«Η πηγή τής ζωής εν μνημείω τίθεται καί κλίμαξ πρός ουρανόν ο τάφος γίνεται». (Προσόμοιον Μ.Εσπερινού Κοιμήσεως Θεοτόκου). Σήμερα, όπως καί σέ κάθε γιορτή αγίου τής … [...]