Την βασιλόπιτα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής έκοψε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου (ΦΩΤΟ)

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου | Ι.Α. Κύπρου

Την παραδοσιακή βασιλόπιτα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου για το νέο έτος 2019 ευλόγησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος το απόγευμα της Τρίτης 22ας Ιανουαρίου, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου, αναφέρθηκε στο υψίστης σημασίας λειτούργημα του ιεροψάλτου και επέστησε την προσοχή σε όλους τους εκπαιδευομένους ιεροψάλτες ώστε να επιδοθούν με ζήλο στη σωστή εκμάθηση της βυζαντινής μουσικής.
Επιπλέον, ο Μακαριώτατος ανακοίνωσε στους παρευρισκομένους ότι οι απόφοιτοι της Σχολής θα εργοδοτούνται άμεσα και μάλιστα με ένα καθόλου ευκαταφρόνητο μισθό.
Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος παρότρυνε τους νέους ιεροψάλτες να δώσουν ιδιαίτερη σημασία κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στη σχολή βυζαντινής μουσικής καθότι εντός δύο ετών θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ανοικοδόμησης του νέου Καθεδρικού Ναού στη Λευκωσία, του οποίου τα αναλόγια θα στελεχωθούν από χορωδίες αξιόλογων ιεροψαλτών.
Τους ύμνους και τον πολυχρονισμό του Μακαριωτάτου έψαλε η χορωδία, υπό την πεπνυμένη καθοδήγηση του μουσικολογιωτάτου πρωτοπ. Δημητρίου Δημοσθένους, εφημερίου του Καθεδρικού Ναού και υπευθύνου της χορωδίας, ενώ τις ηδύγευστες βασιλόπιτες ετοίμασε και ευπρέπισε «ἰδίαις χερσίν» η σύζυγός του πρεσβυτέρα Μαρία.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Περνάνε οι μέρες θα γίνουν πολλά!

17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 +Κυριακή ΙϚ´ΛΟΥΚΑ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ ΕΩΘΙΝΟΝ Ε’ Λουκ. 24,12-35 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ , Β´ Τιμ. γ΄, 10-15 ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ, Λουκ.ιη´, 10-14 Το μάθημα πραγματοποιήθηκε … [...]