Τις Μπαχάμες θα επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος προγραμματίζει να επισκεφθεί τις Μπαχάμες οι οποίες, ως γνωστόν, επλήγησαν πρόσφατα από τον θανατηφόρο τυφώνα «Ντόριαν», οι νεκροί από τον οποίο ανέρχονται στους τριάντα, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός τους.
Μαζί του θα είναι και στελέχη του Οργανισμού IOCC – Διεθνούς Ορθόδοξης Φιλανθρωπίας.
Η καταστροφή σε μερικές περιοχές είναι ολοκληρωτική με ισοπεδωμένες και πλημμυρισμένες ολόκληρες πόλεις και κωμοπόλεις.
Ηδη ο Αρχιεπίσκοπος έχει δώσει κατευθύνσεις σε στενούς του συνεργάτες να οργανώσουν την επίσκεψη καθότι είναι η επιθυμία του να μεταβεί αυτοπροσώπως εκεί και να εμψυχώσει τα μέλη της κοινότητας, αλλά και γενικότερα εκείνους που επλήγησαν από τον ισχυρό τυφώνα, παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια.
Στις Μπαχάμες υπάρχει η ελληνορθόδοξη κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και βρίσκεται στη διεύθυνση 11 West Street, Nassaw Bahamas. Ιδρύθηκε πριν από ενενήντα χρόνια από Ελληνες μετανάστες, ενώ σήμερα καταβάλλεται προσπάθεια ανακαίνισης του ιερού ναού και του κοινοτικού της συγκροτήματος.
Ιερατικός της προϊστάμενος από το έτος 2015 μέχρι σήμερα είναι ο π. Ειρηναίος Τζέφρυ Κοξ.
Απ’ όσο είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Εθνικός Κήρυκας» μέχρι στιγμής -καθότι η επικοινωνία είναι δύσκολη- δεν υπήρξαν θύματα από την κοινότητα ή ζημιές στο ναό και το κτιριακό της συγκρότημα γενικότερα.
Η κοινότητα είναι υπό την άμεση ποιμαντική ευθύνη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

To τεράστιο βιολί

Η Κατερίνα μπήκε στο ωδείο. Μια πολύ ευγενική κυρία της είπε να περιμένει έξω από μια αίθουσα. Σε λίγο θα έκανε το πρώτο της μάθημα στο βιολοντσέλο. Ήταν πολύ χαρούμενη … [...]

Σόλων ο Αθηναίος

Ένας κοσμογυρισμένος σοφός ήταν ο Σόλωνας από την Αθήνα. Είδε και άκουσε πολλά στα εμπορικά του, κυρίως, ταξίδια και με την εμπειρία και τη σοφία του αγάπησε και ύμνησε … [...]