Τον Δεκέμβριο θα αποφασίσει για το Ουκρανικό η Εκκλησία της Βουλγαρίας

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Στις αρχές Δεκεμβρίου, αναμένεται να συζητήσει το θέμα της Ουκρανίας, η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας.
“Η απάντηση θα δοθεί εν Συνόδω, και η γνώμη μας θα δημοσιευθεί επίσημα. Είναι πολλά τα έγγραφα και θέλουμε λίγο χρόνο” – δήλωσε ο Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρα κ. Κυπριανός.
Επίσης ο Μητροπολίτης Κυπριανός πρόσθεσε: “Αυτή είναι μια δύσκολη απόφαση, και η Ιερά Σύνοδος πρέπει να καταλήξει σε μια που θα είναι η τελική”.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Βάρνας, θεωρεί το θέμα αρκετά περίπλοκο, τονίζοντας πως “δεν υπάρχει χρόνος για να λέει ο καθένας την γνώμη του.”
“Είναι μια τραγική στιγμή. Είναι πρόβλημα μεταξύ δύο Εκκλησιών. Η Εκκλησία της Βουλγαρίας είναι μια μικρή Εκκλησία και φυσικά θα αποφασίσει σύμφωνα με την κοινή άποψη των Ορθοδόξων Εκκλησιών” – ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Βάρνας κ. Ιωάννης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Γενηθήτω το θέλημά Σου

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, αναλύοντας το Πάτερ ημών, εξηγεί τι σημαίνει για τον άνθρωπο … [...]

11286 – Συνέβη το 1871, σαν σήμερα

Ο Γεράσιμος Σμυρνάκης στο βιβλίο του ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ (1903) σημειώνει:«Τω 1871, Νοεμβρίου 3η (σημ. 16/11) ο Κωνσταντινουπόλεως Άνθιμος ΣΤ΄ ο Κουταλιανός προτρέπει τας … [...]

Και ιδών με, ουκ αντιπαρήλθεν!..

Είναι γνωστή σε όλους μας η έξοχη παραβολή του Καλού Σαμαρείτου. Διδακτική και πάντα επίκαιρη. Ο νομικός που πλησίασε τον Ιησού για να τον ρωτήσει πως θα μπορέσει να … [...]