Τον δεύτερο Ναό του Αγίου Παϊσίου εγκαινίασε ο Μητροπολίτης Πατρών (ΦΩΤΟ)

Τον δεύτερο Ναό, αφιερωμένο στον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019.
Ο Ιερός Ναός ανηγέρθη στο χωριό Άγιος Δημήτριος Τριταίας Αχαίας, από την ευσεβή οικογένεια Παναγιώτου Ζαχαρόπουλου και άλλους φιλαγίους αδελφούς.
Η Ιερά τελετή των Εγκαινίων και η πρώτη Θεία Λειτουργία, ετελέσθησαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο σε κλίμα βαθειάς συγκινήσεως και με την συμμετοχή πλήθους πιστών. Στις ιερές λατρευτικές τελετές, μετείχε και ο νέος Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θεόδωρος Μπαρής.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την μεγάλη ευεργεσία του Θεού προς τους ανθρώπους, να έχωμε τους Αγίους πρεσβευτάς και μεσίτας προς Αυτόν και εν προκειμένω του Οσίου Παισίου, ο οποίος ήστραψεν ως φωστήρ παμφαής εν εσχάτοις τοις έτεσι και προέτρεψε εις αγίαν και ενάρετον βιοτήν και πολιτείαν, ώστε να επιτύχωμε τον αγιασμόν και την σωτηρίαν. Επίσης, επήνεσε την ευσέβεια των κτητόρων του Ιερού Ναού.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε Πρωτοπρεσβύτερον τον ευλαβέστατον Ιερέα π. Νικόλαο Ζαχαρόπουλο, Εφημέριο Κυπαρισσίου και Αγίου Δημητρίου Τριταίας, ο οποίος επί τέσσερες περίπου δεκαετίες, υπηρετεί ευόρκως το Ιερό Θυσιαστήριο και διακονεί τον Λαό του Θεού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκοιμήθη ο Γέροντας του Οσίου Παταπίου

Αυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” προσφέρει στους αναγνώστες βιβλία της θρησκευτικής βιβλιογραφίας μαζί με την εφημερίδα. Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει … [...]

Μετάνοια και προκοπή.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 22 Ιουλίου 2019. Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:ioannisieromonaxos@gmail.com … [...]