Τον 53ο κληρικό χειροτόνησε ο Μητροπολίτης Νικαίας (ΦΩΤΟ)

Κορυδαλλός | Θάνος Θανόπουλος

Παρουσία πλήθους ευσεβών πιστών τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 25 Δεκεμβρίου η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρ. Γεώργιο Ζώρζο και τους συνεφημερίους του.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στα μηνύματα ελπίδας, εμπιστοσύνης και χαράς που πηγάζουν από την έλευση του Σωτήρα Χριστού και την πίστη μας σε Εκείνον και την Εκκλησία.
”Η Ενσάρκωση τού Χριστού σημαίνει αναίρεση της πτώσης και έναρξη αποκατάστασης του ανθρώπου στο αρχαίον κάλλος. Και είναι γενέθλια ημέρα, γιατί δίνεται η ευκαιρία της αναγέννησης του ανθρώπου, του φωτισμού και ακόμη της θέας του Θεού” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
Σε άλλο σημείο ο κ. Αλέξιος πρόσθεσε: ”Με την ενσάρκωση ο Θεός επιδιώκει να επανασυνδεθούμε μαζί Του και να γίνουμε μέτοχοι της Βασιλείας Του. Εφεξής έχουμε την Εικόνα προς την Οποία ατενίζουμε και η οποία μας ελκύει σαν μαγνήτης. Είναι ο Ίδιος ο Θεός σαρκωμένος, και στη συνέχεια ταλαιπωρημένος και μάρτυρας, κατά το ανθρώπινο, με σκοπό να μας σώσει”.
”Υπόβαθρο και αφετηρία της χαράς και ευτυχίας αυτών των ημερών είναι η αγάπη. Και η αγάπη δεν μπορεί να αρκείται σε δηλώσεις μόνο, αλλά να είναι έμπρακτη και αφειδώλευτη. Την αγάπη αυτή χρειάζονται τα μέλη της κάθε οικογένειας, τα παιδιά και οι νέοι μας, οι γέροντες και ανήμποροι αδελφοί, όλος ο κόσμος γύρω μας” πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Νικαίας.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: ”Ασφαλώς μας ανησυχεί ο ταραγμένος κόσμος, οι θλιβερές καθημερινές ειδήσεις, οι απειλές πολέμων και τόσα άλλα θλιβερά του κόσμου. Ίσως δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε όλα αυτά. Μπορούμε όμως να προσευχόμεθα, να δίδουμε χαμόγελο ελπίδας στους γύρω μας και τότε τα Χριστούγεννα θα είναι χαρούμενα και ευλογημένα, όπως ακριβώς τα θέλει ο Θεός για όλους μας”.
Στην συνέχεια σε κλίμα συγκίνησης ο Μητροπολίτης Νικαίας χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον διάκονο π. Δημήτριο Παπαφώτη, τον 53ο ευσεβή και μορφωμένο κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του προς τον π. Δημήτριο αναφέρθηκε στο Μυστήριο της Ιεροσύνης και του ευχήθηκε την ευλογημένη αυτή ημέρα που έλαβε τον 2ο βαθμό της Ιεροσύνης να είναι η ιερατεία του λαοφιλής και θεάρεστος.
Συγκίνηση προκάλεσαν οι από καρδίας λόγοι του π. Δημήτριου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: ”Είμαι βέβαιος πως θα είμαι ανεπαρκής αν θελήσω να περιγράψω τα χαρίσματα σας: Μεγαλοκαρδία, υπομονή, ανεκτικότητα, αγάπη, συγχωρετικότητα, φιλανθρωπία, Ιεροπρέπεια, καλοσύνη και σεμνότητα μα πάνω από όλα πατρική ανιδιοτελής αγάπη”.
Να αναφερθεί ότι ο π. Δημήτριος Παπαφώτης θα διακονεί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ενώ τυγχάνει έγγαμος κληρικός και πατέρας ενός τέκνου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τα μικρά παιδιά έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα, έλαβαν γλυκίσματα και δώρα, ενώ ο Σεβασμιώτατος στην συνέχεια επισκέφθηκε τη Στέγη Γερόντων ”Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” για να ευχηθεί και να μεταφέρει το μήνυμα της ελπίδας του Γεννηθέντος Κυρίου μας στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας και ακολούθως μετέβη στο καθολικό της Ιεράς Μονής των Αγίων Πατέρων Σχιστού όπου τέλεσε δέηση και ευχήθηκε ευλογώντας την Αδελφότητα της Μονής.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΚΑ΄ (21η) του αυτού μηνός, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών ΜΑΞΙΜΟΥ του Ομολογητού.

Μάξιμος ο θαυμάσιος Πατήρ ημών έζη κατά τους χρόνους του βασιλέως Ηρακλείου εν έτει χμ΄ (640) έφθασε δε και μέχρι των ημερών των διαδόχων αυτού. Εγεννήθη εις την βασιλίδα … [...]