Τους Αγίους Αποστόλους τίμησε η Ι.Μ. Κατάγκας (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, εορτάστηκαν και φέτος οι Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κολουέζι, τελέστηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάγκας κ. Μελετίου, πλαισιωμένος από τους ιερείς και διακόνους του Ιερού Ναού.
Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 εορτή της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, ο Σεβασμιώτατος, τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο χωριό Τσαμπούλα, όπου εκεί πανηγυρίζει το πρώτο ανδρικό μοναστήρι, το οποίο τιμάται στους Δώδεκα Αποστόλους.
Ο Σεβασμιώτατος, πλαισιωμένος από τον Καθηγούμενο π. Βαρνάβα Γρηγοριάτη, τους ιερείς και τους διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως, τέλεσε στο τέλος του όρθρου, χειροθεσία αναγνώστου, ο οποίος είναι και δόκιμος της Ιεράς Μονής.
Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας των Αγίων Αποστόλων γύρω από το Καθολικό της Ιεράς Μονής.
Μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων, ο Καθηγούμενος, παρέθεσε γεύμα στη Τράπεζα της Ιεράς Μονής.
Απευθυνόμενος προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι, «οι Άγιοι Απόστολοι έκαναν πράξη το λόγο του Χριστού. Έγιναν μάρτυρες της Αναστάσεως και η μεγάλη τους πίστη στο πρόσωπο του Χριστού, τους οδήγησε να κηρύξουν το Ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο, αφήνοντας πίσω τους τα πάντα».
Επίσης, τόνισε την αξία του μοναχισμού και το έργο που επιτελεί το συγκεκριμένο μοναστήρι, ευχαριστώντας τον Άγιο Καθηγούμενο για όλο τον κόπο που καταβάλει, ώστε το Μοναστήρι να γίνει ένας πνευματικός φάρος, όπου πολύ πιστοί βρίσκουν το δρόμο της σωτηρίας.
Τέλος ο κ. Μελέτιος ευχαρίστησε και τον κτίτορα της Ιεράς Μονής Πρωτοπρ. Γεώργιο Κουγιουμτζόγλου για τον κόπο και τις δωρεές των πιστών, οι οποίοι συνέβαλαν για να αποπερατωθεί.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγχος και πνευματικη ζωη…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Άγχος: Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο; Ναι, όταν προσπαθεί … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΝΤΙΟΧΟΥ, αδελφού του Αγίου Μάρτυρος Πλάτωνος.

Αντίοχος ο Μάρτυς κατήγετο εκ της εν Καππαδοκία πόλεως Σεβαστείας, την ιατρικήν δε μετερχόμενος περιήρχετο τας πόλεις και ιάτρευσε τους ασθενούντας. Περιερχόμενος λοιπόν … [...]