Τους αριστεύσαντες και πρωτεύσαντες μαθητές βράβευσε ο Σάμου Ευσέβιος (ΦΩΤΟ)

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Σάμου καί Ἰκαρίας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με μεγάλη επιτυχία, διοργάνωσε ἐκδήλωση προς τιμήν των παιδιών μας τα οποία πρώτευσαν ή αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2017- 2018. 
Τό Σάββατο 20 Ὀκτωβρίου στήν αἴθουσα ἐκδηλώσεων τῆς Δημοτικῆς Ἑνότητας Καρλοβάσου και την Κυριακή 21 Ὀκτωβρίου στήν αἴθουσα ἐκδηλώσεων τοῦ Δημαρχιακοῦ Μεγάρου Σάμου. Η συμμετοχή εκατοντάδων νέων όσο και των γονιών τους ήταν αθρόα.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος με λόγους πατρικούς προέτρεψε τα παιδιά να αγωνίζονται και να θέτουν στόχους στην ζωή τους οποίους θα πρέπει, παρ όλες τις αντιξοότητες, να πραγματοποιούν αγωνιζόμενοι δια την καλλιέργεια των αρετών και τα πνευματικά χαρίσματα που σήμερα είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ.
Με πίστη στον Δημιουργό και πατέρα μας και αγάπη προς τον συνάνθρωπο που είναι αδελφός μας.
Τέλος συνεχάρη μαθητές και γονείς για την πρόοδο τους και τους παρακίνησε να συνεχίσουν τον αγώνα τους για κάθε ηθικό, ωραίο και ευγενικό, γνωρίζοντες πως η τοπική μας Εκκλησία θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό τους σε κάθε στιγμή της ζωής τους. 
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η νεανική – φοιτητική χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Όρμου Καρλοβάσου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο άφρων πλουσιος

1. Σας είπα και άλλοτε, αδελφοί μου χριστιανοί, ότι η Εκκλησία μας σαν φιλεύσπλαγχνος μητέρα που είναι, αυτήν την χειμερινή περίοδο, που από παλαιά οι συνθήκες της ζωής … [...]

Η ολέθρια αφροσύνη (Λουκ. ιβ΄ 16-21)

«Κάποιος από το πλήθος είπε στον Ιησού: «Διδάσκαλε, πες στον αδερφό μου να μοιράσουμε την κληρονομιά μας». Κι ο Ιησούς του απάντησε: «’Ανθρωπέ μου, εγώ δεν είμαι … [...]