Το Άγιο Πάσχα στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε η Τελετή της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Αιγάλεω της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, ο οποίος στις χιλιάδες των πιστών απηύθυνε τον αναστάσιμο χαιρετισμό Χριστός Ανέστη και ευχήθηκε πατρικά σε όλους, έτη πολλά πλήρη Χάριτος.
Ακολούθησε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ο Μητροπολίτης ομίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα.
Την Κυριακή του Πάσχα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος προσκύνησε στην Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων Σχιστού Περάματος, ευχήθηκε στον Καθηγούμενο αυτής Πανοσιολογιώτατο Γέροντα Πολύκαρπο, καθώς και στους Πατέρες της Μονής και ακολούθως ευλόγησε την πασχαλινή μοναστηριακή τράπεζα.
Στη συνέχεια ευλόγησε τους τροφίμους του Ιδρύματος Γερόντων Αγίου Παντελεήμονος Κερατσινίου.
Την προσεχή Παρασκευή της Διακαινησίμου 13 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων Σχιστού Περάματος με την ευκαιρία της Πανηγύρεως του Ιερού Παρεκκλησίου αυτής, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ζωοδόχου Πηγής.
Την παραμονή στις 5.30 το απόγευμα θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η τόλμη των Μυροφόρων

«Ηγόρασαν αρώματα ίνα ελθούσαι αλείψωσιν αυτόν» Το μυστήριο της θείας οικονομίας το υπηρέτησε ολόκληρη η κτίση. Όταν Εκείνος άπλωσε τα χέρια Του πάνω στο Σταυρό, η γη … [...]