Το Γενέθλιο της Θεοτόκου στον Ι.Ν. Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε και εφέτος το Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας στο περίπυστο Ιερό Προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, τον Ιερό Ναό της Αντιφωνητρίας Μυριοκεφάλων. Δυσεξαρίθμητοι προσκυνητές προσήλθαν για μία ακόμη φορά στα Μυριοκέφαλα, πολλοί από αυτούς οδοιπορώντας μεγάλες αποστάσεις, για να προσκυνήσουν την θαυματουργή Εικόνα της Αντιφωνητρίας και να ανάψουν ένα κερί στη Χάρη Της.
Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος. Το εσπέρας του Σαββάτου 7ης Σεπτεμβρίου 2019 τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και το πρωί της Κυριακής 8ης Σεπτεμβρίου 2019 ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αντιφωνητρίας με την συνοδεία στρατιωτικής μπάντας και αγήματος καθώς και νέων του Ομίλου Βρακοφόρων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυριοκεφάλων με παραδοσιακές κρητικές ενδυμασίες.
Στην Ιερά Πανήγυρη παρέστησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.
Τόσο κατά τον Μέγα Εσπερινό όσο και κατά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τους πολυάριθμους θεοτοκόφιλους προσκυνητές, τις αρχές, τον κλήρο και το λαό, για την ευλαβική συμμετοχή τους στην Ιερά Πανήγυρη, ιδιαιτέρως δε τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννη Λελεδάκη, εφημέριο Μυριοκεφάλων, για την πολυετή υποδειγματική διακονία και προσφορά του στην τοπική μας Εκκλησία και στο Ιερό Προσκύνημα της Αντιφωνητρίας.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

To τεράστιο βιολί

Η Κατερίνα μπήκε στο ωδείο. Μια πολύ ευγενική κυρία της είπε να περιμένει έξω από μια αίθουσα. Σε λίγο θα έκανε το πρώτο της μάθημα στο βιολοντσέλο. Ήταν πολύ χαρούμενη … [...]

Σόλων ο Αθηναίος

Ένας κοσμογυρισμένος σοφός ήταν ο Σόλωνας από την Αθήνα. Είδε και άκουσε πολλά στα εμπορικά του, κυρίως, ταξίδια και με την εμπειρία και τη σοφία του αγάπησε και ύμνησε … [...]