Το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ι.Μ. Κυδωνίας (ΦΩΤΟ)

Στις 8 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας πανηγυρίζει το Γενέθλιον της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας.
Με κατάνυξη και ευλάβεια εορτάσθηκε η Θεομητορική εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Γενεθλίου της Θεοτόκου στον Τζιτζιφέ Αποκορώνου συλλειτουργούντων του οικείου εφημερίου Πρωτ. Μιχαήλ Χριστουλάκη, του Πρωτ. Αντωνίου Κουκουράκη, του Διακόνου Δημητρίου Δερμιτζάκη και συμπροσευχούμενου του Πρωτ. Εμμ. Παπαδοκωνσταντάκη και πλήθους προσκυνητών.
Την παραμονή της εορτής το Σκονίζο Βατολάκου Κυδωνίας πλημμύρισε από κόσμο για να εορτάσει την Γενέθλιο ημέρα της Παναγίας μας στο γραφικό εκκλησάκι που είναι εκεί.
Ο πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του οποίου είναι και το χωριό του, συμπροσευχούμενου του οικείου Εφημερίου Πρωτ. Ιωάννου Γομπάκη και πλήθους προσκυνητών από την περιοχή, καθώς και πολλών προσκυνητών από την Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών στην οποία διακονεί ως Ιερατικός προϊστάμενος ο Πρωτοσύγκελλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Έτσι φανερώνονται

Η αξιοπρέπεια, η ευγένεια, η φρόνηση, η ακολασία, η φιλοκαλία, φανερώνονται απ’ το πρόσωπο κι απ’ τα σχήματα των ανθρώπων, κι όταν περπατάνε κι όταν κάθονται. … [...]

2η Γιορτή Νεολαίας στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Με χαμόγελα χαράς, ελπίδας και ζωντάνιας από μικρά, μεγάλα παιδιά και νέους πλημμύρισε η κεντρική πλατεία του Δημαρχείου Καλαμαριάς, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2018, στη 2η … [...]