Το Γενέθλιο του Προδρόμου στην Ι.Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ)

Στο βυζαντινό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου Ομονοίας τιμήθηκε κατά το διήμερο της 23ης και 24ης Ιουνίου το Γενέθλιο του Τιμίου Προδρόμου στην Μητρόπολη Καστοριάς.
Στον Εσπερινό της εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος μετά την αρτοκλασία αναφέρθηκε στο σύντομο κήρυγμά του στη σημασία της παρουσίας του Προδρόμου στη ζωή της Εκκλησίας.
Το γραφικό Παρεκκλήσι, αν και μικρό, γέμισε από κόσμο εντός και εκτός του ναού, τους οποίους στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την παρουσία τους και την ευλάβειά τους στον τίμιο Πρόδρομο.
Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας της εορτής τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου και του Πανοσ. Αρχιμ. Στεφάνου Σχοινά, Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ναού.
Ο Επίσκοπος κήρυξε τον θείο λόγο και ευχήθηκε οι πρεσβείες του Τιμίου Προδρόμου να συνοδεύουν όλους όσους τον τιμούν και προστρέχουν σε αυτόν.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Αγχος και πνευματικη ζωη…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Άγχος: Μπορεί η ίδια η πνευματική ζωή να δημιουργήσει με κάποιο τρόπο άγχος σε έναν άνθρωπο; Ναι, όταν προσπαθεί … [...]

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΣΤ΄ (16η) Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΝΤΙΟΧΟΥ, αδελφού του Αγίου Μάρτυρος Πλάτωνος.

Αντίοχος ο Μάρτυς κατήγετο εκ της εν Καππαδοκία πόλεως Σεβαστείας, την ιατρικήν δε μετερχόμενος περιήρχετο τας πόλεις και ιάτρευσε τους ασθενούντας. Περιερχόμενος λοιπόν … [...]