Το Γενέθλιο του Προδρόμου στο Ίδρυμα Απόρων Ανιάτων της Ι.Μ. Μεσσηνίας

Στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιον, το τιμώμενον επ’ ονόματι του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου, του Ιδρύματος Απόρων Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας», λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου του Ιδρύματος, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Ευστάθιος Μπαρούτσος, Διευθυντής του Ιδρύματος, ο Πρωτ. Σωτήριος Τζαϊλέας, μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος και ο Διάκονος Αντώνιος Μανουσόπουλος.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος περιόδευσε στους θαλάμους και στους χώρους του Ιδρύματος, συνομίλησε με τους εργαζομένους και τους τρόφιμους.
Τέλος πριν την αναχώρησή του επέβλεψε τις εργασίες ανοικοδόμησης της νέας πτέρυγας του Ιδρύματος, η οποία ανεγείρεται πλησίον του υπάρχοντος οικοδομήματος, με ίδιους οικονομικούς πόρους, χωρίς καμία κρατική ή άλλη αρωγή, παρά μόνο μέσα από τη χρηστή και διαφανή διαχείριση του Ιδρύματος.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό στη νέα πτέρυγα με εμβαδόν περίπου 2.500 τ.μ. και δυναμικότητας 70 κλινών, επιπλέον των υπαρχουσών, θα υπάρχει η δυνατότητα περιθάλψεως ανθρώπων που έχουν ανάγκη τη θαλπωρή και τη συμπόνοια, κι όχι τον οίκτο ή την ελεημοσύνη.
Στη νέα πτέρυγα, εκτός των νέων θαλάμων, θα υπάρχει κολυμβητική πισίνα, φυσιοθεραπευτικό κέντρο για τους τρόφιμους, γυμναστήριο και υπερσύγχρονο ιατρείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχει δαπανηθεί ποσόν πλέον των 3.000.000,00 €, ενώ οι εργασίες συνεχίζονται εντατικά, παρά την οικονομική κρίση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καρκίνος του μαστού

Πρόκειται για τη συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες, 1 σε κάθε 9-12 γυναίκες, ανάλογα με τη χώρα που ζει, θα εμφανίσει … [...]

«Γέννησα ένα υγιέστατο αγοράκι»

30-9-2016, Κύπρος «Νοιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή που κάνατε και φέρατε την Αγία Ζώνη στο σπίτι μας. Μέσα σε αυτό το χαρτί της επιστολής μου, … [...]