Το Γενέσιον της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Βλαχέρνας

Του Χρήστου Ασημακόπουλου | Romfea.gr

Με λαμπρότητα εορτάστηκε το Γενέσιο της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Βλαχερνάς στην Κάτω Παναγιά Κυλλήνης της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.
Του όρθρου και της Θειας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, πλαισιωμένος από τον Αρχιμανδρίτη Χριστόφορο Κολέτη, τον Διευθυντή του Ιδρύματος της Ιεράς Μονής π. Παναγιώτη Μιχαλόπουλο, και πλειάδα ιερέων της περιοχής.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο χαρμόσυνο μήνυμα της Γεννήσεως της Θεοτόκου, καθώς και τις ελπίδες για τους χριστιανούς που πηγάζουν από την γέννηση Της.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Ηλείας, τόνισε ιδιαίτερα στους πιστούς τους κινδύνους από τα τροχαία ατυχήματα ιδιαίτερα των νέων ατόμων.
Να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος προέβει στην χειροθεσία εις αναγνώστη της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, του Χρήστου Ασημακόπουλου.
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι πέριξ του καθολικού της Ιεράς Μονής διατηρείται ένα από τα πιο μεγάλα ιδρύματα γερόντων της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, το οποίο λειτουργεί με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου και την διεύθυνση του π. Παναγιώτου Μιχαλόπουλου εφημερίου του χωριού της Κάτω Παναγιάς Κυλλήνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

To τεράστιο βιολί

Η Κατερίνα μπήκε στο ωδείο. Μια πολύ ευγενική κυρία της είπε να περιμένει έξω από μια αίθουσα. Σε λίγο θα έκανε το πρώτο της μάθημα στο βιολοντσέλο. Ήταν πολύ χαρούμενη … [...]

Σόλων ο Αθηναίος

Ένας κοσμογυρισμένος σοφός ήταν ο Σόλωνας από την Αθήνα. Είδε και άκουσε πολλά στα εμπορικά του, κυρίως, ταξίδια και με την εμπειρία και τη σοφία του αγάπησε και ύμνησε … [...]