Το Γενέσιο της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου (ΦΩΤΟ)

Τέσσερεις Ιεροί Ναοί πανηγύρισαν με λαμπρότητα την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στο Σιδηρόκαστρο.
Και πιό συγκεκριμμένα οι ενορίες Χορτερού Ν. Ηρακλείας, Μεγαλοχωρίου και Μανδρακίου.
Η προσέλευση των χριστιανών ήταν κάτι πέρα απο τα αναμενόμενα. Βοηθούντος και του καιρού αλλά και του Σαββατοκύριακου οι χριστιανοί αθρόων προσήλθαν για να τιμήσουν το γεγονός της γέννησης της Παναγίας μας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος ελάμπρυνε με την παρουσία την χοροστασία τις ομιλίες και τις λιτανείες στους εσπερινούς στις ενορίες του Χορτερού και του Μεγαλοχωρίου όπου επαίνεσε τους εφημερίους και τους Χριστιανούς για τις εκδηλώσεις της πίστεως και της τιμής στο πρόσωπο της Παναγίας μας και με λόγους διδακτικούς και εύληπτους ενουθέτησε παραμυθώντας τους πάντες.
Ανήμερα της εορτής 8 Σεπτεμβρίου Κυριακή λειτούργησε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Μανδρακίου ομίλησε καταλλήλως και παρεκάθησε σε εόρτια τράπεζα με όλο το εκκλησίασμα προσφορά του Συλλόγου των Κυριών του χωριού και εβράβευσε και τους δυο μαθητές που επέτυχαν στις εξετάσεις για τα ΑΕΙ και δη στη Γεωπονική και την Γερμανική φιλολογία του ΑΠΘ.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην ενορία του Στρυμονοχωρίου όπου με τους κατοίκους ετιμήθη ο προ έτους αποβιώσας πρώην βουλευτής και Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Βασίλειος Ιντζές του οποίου ετέλεσε τρισάγιο και απεκάλυψε με τους συντελεστές προτομή που στήθηκε στην πλατεία του χωριού προς τιμήν του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πνευματικά Αναγνώσματα • Re: Σήμερα είναι :Τη ΙΖ΄ (17η) Σεπτεμβρίου, μνήμη ΠΙΣΤΕΩΣ, ΕΛΠΙΔΟΣ και ΑΓΑΠΗΣ, και της μητρός αυτών ΣΟΦΙΑΣ.

Σοφία η Αγία Μάρτυς και αι θυγατέρες αυτής Πίστις, Ελπίς και Αγάπη έζων εις την Ρώμην κατά τας ημέρας του δυσσεβούς αυτοκράτορος Ανδριανού, όστις εβασίλευεν εκεί, … [...]