Το Θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος και Ενθρόνιση αντιγράφου της Μεγαλόχαρης στον Πειραιά

Το φρικώδες θαύμα του Πολιούχου Κερκύρας και Πειραιώς Αγίου Σπυρίδωνος του θαυματουργού που συνέβη τη νύχτα της 12 Νοεμβρίου 1716 στην Κέρκυρα, εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς στον πλήρως ανακαινισθέντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος πολιούχου Πειραιώς.
Ο Άγιος Σπυρίδωνας, δια του οποίου με φωτιά και μέγιστο όλεθρο, εμπόδισε τον Ενετό ηγεμόνα Ανδρέα Πιζάνι και τους Ρωμαικαθολικούς συμβούλους του να κατασκευάσει Ρωμαιοκαθολικό αλτάριο στον πανίερο Ναό Του, γκρεμίζοντας τήν άναθηματική καντήλα του Ηγεμόνα εμπρός από το άφθαρτο σκήνωμα Του ανατινάζοντας την πυριτιδαποθήκη της Ακροπόλεως της Κερκύρας όπως ο Άγιος Αθανάσιος ο Πάριος καταγράφει στο βιβλίο του «Ουρανού Κρίσις», Λειψία Σαξωνίας 1805.
Το θαύμα αυτό που ενήργησε δια του Αγίου Σπυρίδωνος ο Πανάγιος Θεός διέσωσε την Ορθόδοξο πίστη των Κερκυραίων και απέδειξε την πλάνη του Ρωμαιοκαθολικισμού και την αλήθεια της Ορθοδοξίας.
Τέλος να σημειωθεί ότι στον ίδιο Ιερό Ναό μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ενθρονίστηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αντίγραφο της θαυματουργού εικόνος της Μεγαλόχαρης Τήνου, δωρεά προς αυτόν του μακαριστού αγίου Γέροντος Νεκταρίου Βιτάλη.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δεν έκανε σκλάβο

Ο Θεός όλους τους ανθρώπους τους έπλασε ελεύθερους. Κανένα δεν έκανε σκλάβο η φύση.   Αλκιδάμας (Αρχαίος Έλληνας σοφιστής) … [...]

11293 – Γέροντα, πως είναι η Παναγία;

Ο ιερομόναχος Χρυσόστομος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους περιγράφει την ερώτηση που έκανε ο Γέροντας Χριστόδουλος και ηγούμενος της μονής στον Γέροντα … [...]