Το Κιλκίς τίμησε τον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως (ΦΩΤΟ)

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Πανδήμως εορτάστηκε και φέτος η μεγάλη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Κιλκίς.
Παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετά Λιτής και Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ι.Μητροπόλεως, με τη συμμετοχή εκατοντάδων Κιλκισιωτών που προσήλθαν για την πανήγυρη του Ιερού Ναού για να δοξάσουν τον Τριαδικό Θεό.
“Ο Θεός μας δίδει πολλές ευκαιρίες για να κατανοήσουμε τη χάρη Του και την ευλογία Του και δεν μας στερεί τίποτα” είπε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης του Κιλκίς στη σύντομη προσλαλιά του και έθεσε τον προβληματισμό πως οι Χριστιανοί αποδέχονται τη χάρη αυτή.
“Έχουμε το πλάτος και το εύρος να αντιληφθούμε τη χάρη αυτή, να τη ζήσουμε και να την βάλουμε στην καρδιά μας και στη ζωή μας;” αναρωτήθηκε και συνέχισε: “Συνήθως βάζουμε τους όρους μας και αρχίζουμε τους συμβιβασμούς και τις απαιτήσεις μας” προσκαλώντας τους ευσεβείς πιστούς σε μία νέα ουσιαστική αρχή με ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό γεμάτα από Χριστό, χωρίς δικαιολογίες και προφάσεις, με πόθο και αγάπη για τον Σωτήρα μας.
Ακολούθως πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Μεταμορφώσεως στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των τοπικών Αρχόντων του Λαού της ακριτικής πόλεως καθώς και μεγάλης αντιπροσωπείας Στρατιωτικών της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας.
Στις πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Βουλευτής του Νομού κ. Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Σισμανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βεργίδης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ζιούτα και Ταχτσίδης, η Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας κα. Τσοπούλου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών Σταθμών του Δήμου κ. Παπαδάκης, ο πρώην Βουλευτής κ. Πασσαλίδης, ο Υποδιοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας ο “Πόντος” Συνταγματάρχης κ. Μποσμαλής, ο Αστυν. Διευθυντής του Νομού κ. Ταλαμπίρης, κ.α.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή ΙΑ'Ματθαίου-ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ

Ο ΜΥΡΙΩΝ ΤΑΛΑΝΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΗΣπ.Θεμιστοκλής Μουρτζανός Οι άνθρωποι του καιρού μας δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτό που ονομάζουμε «αυτοεκτίμηση». Αισθανόμαστε ότι η ζωή … [...]