Το ''ΟΧΙ'' το είπε ο Μεταξάς, ο λαός ή και οι δύο;

Διάφορες μοντέρνες και δήθεν επαναστατικές ιδεολογίες και κομματικές προτιμήσεις, θέλουν να μας πείσουν πως το ιστορικό ΟΧΙ δεν το είπε ο Μεταξάς, αλλά ο λαός.
 
Είναι ομολογουμένως πολύ δύσκολο για μερικούς, που έχουν τα ιδιωτικά τους μικροσυμφέροντα και τις κομματικές τους αντιλήψεις πιο πάνω απο το συμφέρον της Πατρίδας, να δεχτούν το γεγονός πως ένας δικτάτορας, ζύγισε την κατάσταση εκέινη την  εποχή, με πατριωτικό φρόνημα και όχι με τη νοοτροπία της σημερινής πολιτικής, δηλάδή του άβουλου εντολοδόχου.
 
Διαβάζοντας τα γραφόμενα του ίδιου του Ιταλού πρέσβη, Εμμανουέλε Γκράτσι ο οποίος ήταν ο ίδιος που μετέφερε το τελεσίγραφο στον Μεταξά, ερχόμαστε όλοι αντιμέτωποι με την μοναδική αλήθεια για το πως διαδραματίστηκαν τα γεγονότα εκείνη τη νύχτα.
Καταθέτουμε για άλλη μια χρονιά το κείμενο από τα απομνημονεύματα του Ιταλού πρέσβη, ως αδιάσειστο ντοκουμέντο για τον πατριωτισμό που έδειξε ο Ιωάννης Μεταξάς πρώτος και εν συνεχεία ολόκληρο το ηρωικό ελληνικό Έθνος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μωυσέως Ωδή

Ανάμεσα στις πιο αγαπητές μορφές των προσφάτως κοιμηθέντων αγιορειτών Πατέρων συγκαταλέγεται ο Γέρων Μωυσής Αγιορείτης. Η ακτινοβολία τόσο της προσωπικότητάς του όσο και … [...]

Διορθόδοξο Συνέδριο στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Μὲ ἐπιτυχία ξεκίνησαν τήν Παρασκευή 17.11.2017, οἱ ἐργασίες τοῦ Διορθόδοξου Συνεδρίου μὲ θέμα: «Εὑρήκαμε τὸν Μεσσίαν: Τὸ μήνυμα τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου στὸν σύγχρονο … [...]