Το Πάσχα στην Ιερά Μητρόπολη Ελβετίας (ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε το άγιο Πάσχα στην Ιερά Μητρόπολη Ελβετίας με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερεμία στον Ιερό Ναό τού Αποστόλου των Εθνών Παύλου τού Ιερού Πατριαρχικού Σταυροπηγίου στο Σαμπεζύ.
Πλήθος ευσεβών Ελλήνων αλλά και λοιπών Ορθοδόξων Χριστιανών προσήλθαν ευλαβικά στις Ιερές Ακολουθίες και κατέκλυσαν τους Ιερούς Ναούς τής Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας.
Το πρωί τής Μ. Πέμπτης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λαμψάκου κ. Μακάριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό τού Αποστόλου των Εθνών Παύλου τού Ορθοδόξου Κέντρου στο Σαμπεζύ, ενώ το εσπέρας τής αυτής ημέρας προεξήρχε της Ακολουθίας των Παθών στον Ιερό Ναό τού Αγίου Γερασίμου στη Λωζάνη, συμπαραστατούμενος υπό του Αιδεσιμολ. Οικονόμου π. Αλεξάνδρου Ιωσηφίδη.
Το πρωί τής Μ. Παρασκευής στον ίδιο Ιερό Ναό τής Λωζάνης ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στον Εσπερινό και την Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου.
Το βράδυ τής αυτής ημέρας μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ζυρίχη όπου τέλεσε την Ακολουθία του Επιταφίου και προεξήρχε της περιφοράς στις οδούς τής πόλης, συνοδεία των Εγκωμίων ψαλλομένων υπό της χορωδίας του Ναού.
Το Μ. Σάββατο το πρωί τέλεσε τη Θεία Λειτουργία τού Μ. Βασιλείου στον Ιερό Ναό τής του Θεού Σοφίας στη Βασιλεία, συμπαραστατούμενος υπό του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Κοσμίδη.
Το βράδυ περί την 22:00, τέλεσε την Πανυχίδα και περί την 23:00 την τελετή τής Αναστάσεως και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ζυρίχη, συμπαραστατούμενος υπό του Ἱερατικῶς Πρωτοπρεσβυτέρου π. Εμμανουήλ Σημανδηράκη καί τοῦ ἐπισκέπτου Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτου Νικοδήμου Δημητριάδη. Κατά τη Θεία Λειτουργία ανεγνώσθη και η Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίω Πάσχα.
Την Κυριακή τού Πάσχα, περί την 11:00, ο Θεοφιλέστατος τέλεσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ζυρίχη τον Εσπερινό τής Αγάπης, κατά τη διάρκεια του οποίου ανεγνώσθη το Ιερό Ευαγγέλιο στην ελληνική, γερμανική, γαλλική, αγγλική, ιταλική και αραβική γλώσσα, ενώ εψάλη και στην Ομηρική διάλεκτο (ηρωικό εξάμετρο).
Στο τέλος ο Θεοφιλέστατος διένειμε τα Πασχαλινά αυγά στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ευχόμενος όπως το Φως τού Αναστάντος Χριστού φωτίζει τας διανοίας όλων για να διατηρείται η πίστη μας σταθερή και ακλόνητη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο την οποία διέρχεται η Πατρίδα μας και ο κόσμος όλος με τις διαμάχες και να επιφέρη την ειρήνη και την χαρά στον δοκιμαζόμενο κόσμο, ο οποίος μόνο κοντά στον Αναστάντα Χριστόν θα εύρη την εσωτερική και εξωτερική ειρήνη και στους κυβερνούντες Αρχηγούς των Κρατών.
Επίσης, προέτρεψε τους πιστούς να τηρούν τις Παραδόσεις τής Εκκλησίας και του Γένους μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο Γέροντας φλεγόταν όλος!

Ο π. Αδριανός Ριμαρένκο, όταν του ζητήθηκε να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του μεγάλου Γέροντος Νεκταρίου [Ρώσος όσιος Νεκτάριος (1853-1928)], αρνήθηκε … [...]

Ένα ταξίδι με την «Αργώ» στο παρελθόν

Ελάτε να ταξιδέψουμε με την ΑΡΓΩ της φαντασίας μας και της καρδιάς μας, στα νάματα του πλεύσιμου ποταμού της γλώσσας μας, με αντίστροφη αυτή τη φορά κατεύθυνση. Το λιμάνι … [...]